Vleermuizenkast VK MP 06

Vleermuizenkast VK MP 06
Artikelnummer 914840119
€ 145,00

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen. De binnenzijde van de achterwand is bewerkt met spuitkurk. De korrelstructuur van de spuitkurk geeft vleermuizen een goede grip. Spuitkurk heeft een zacht oppervlak, het voorkomt dat vleermuizen slijtage aan vleugels of nagels krijgen. 

Deze vleermuizenkast is ook beschikbaar in de kleur wit. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur in de vleermuizenkast lager is bij extreem hete zomers. Klik hier voor de witte variant.

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, baardvleermuis en brandtsvleermuis.

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
baardvleermuis, brandtsvleermuis.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Niet van toepassing.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis en baardvleermuis.

Plaatsing

De vleermuiskast kan zowel aan een boom als aan een gevel geplaatst worden. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Vermijd directe regeninslag. De vleermuizenkast ophangen met de bijgeleverde schroeven. In de achterwand bevindt zich een “sleutelgat” waar de gemonteerde schroef ingehaakt kan worden. Door het 3 voorgeboorde gaten in de aanvliegplank kunt u de vleermuizenkast extra vast zetten. Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen. Bij plaatsing op zolders en in stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Kleur
Zwart
Materiaal
Hout
Diersoort
Vleermuis
Lengte
16cm
Hoogte
79cm
Breedte
51cm