logo eekhoornopvang

Vivara werkt nauw samen met de Eekhoornopvang Nederland. Samen ontwikkelen we producten als voer, voederhuizen en woonhuizen voor eekhoorns.

Eekhoornopvang Nederland vangt rode inheemse eekhoorns in nood tijdelijk op. Na de medische verzorging, revalideren de eekhoorns in volières. Als ze genoeg zijn aangesterkt worden ze weer vrijgelaten in de natuur. Naast de zorg voor de eekhoorns, verleent Eekhoornopvang Nederland ook de nodige informatie over de wilde flora en fauna ter bescherming van het dier en zijn habitat.

Help de eekhoorns

Eekhoornopvang Nederland ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van giften. Daarom kan ze alle hulp hard gebruiken. Word donateur bij Eekhoornopvang Nederland en geef deze prachtige dieren een toekomst!

Meer informatie kunt u vinden op: www.eekhoornopvang.nl

Als u een eekhoorn in nood vindt

Gezonde eekhoorns laten zich niet vangen dus als u een eekhoorn aantreft die u kunt oppakken is er duidelijk iets mis en heeft dit dier hulp nodig. Een jonge eekhoorn kan zonder handschoenen gepakt worden, het bijt nog niet. Een volwassen eekhoorn moet u altijd met handschoenen oppakken, ook al is het dier nog zo ziek! Stevige tuinhandschoenen zijn hiervoor geschikt. Door de warmte kan de eekhoorn levendiger worden en proberen te ontsnappen. Plaats de eekhoorn in een goed afsluitbare doos met luchtgaten en zet de doos bij voorkeur in de kleinste ruimte van het huis.

Leg een dubbelgeslagen handdoek in de doos en bij voorkeur een in een handdoek gedraaide kruik of met warm water gevulde limonadefles. Geef de eekhoorn geen eten en drinken en bel naar de dichtstbijzijnde eekhoornopvang.

Noodactie EekhoornstichtingHet hele jaar bijvoeren

Eekhoorns houden geen winterslaap en zijn vooral in de wintermaanden afhankelijk van hun voorraden voedsel. Deze zijn bij sneeuw moeilijker terug te vinden. Maar ook in het voorjaar als de eekhoorns hun jongen hebben is bijvoeren goed om de moeder en de jongen te helpen bij het opgroeien. Voorzie eekhoorns het hele jaar door van vers drinkwater, wat groente en fruit (appel, wortel en komkommer) en droogvoer in de speciale voedersystemen voor eekhoorns. Ervaren eekhoorns bouwen meerdere nesten hoog in de bomen. Nestkasten ophangen heeft vooral zin wanneer er jonge dieren bijkomen of als u eekhoorns uit de omgeving naar uw tuin wilt lokken. Soms worden op grote schaal bomen gekapt en dan kunnen de dieren in één keer al hun nesten kwijt raken. Ook dan bieden nestkasten uitkomst.

Eekhoorn producten

Eekhoornproducten