Eekhoornopvang Nederland

De Eekhoornopvang Nederland vangt rode inheemse eekhoorns in nood tijdelijk op. Na de medische verzorging, revalideren de eekhoorns in onze volières om ze uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur.
Naast de zorg voor de eekhoorns, verleent Eekhoornopvang Nederland ook de nodige informatie over de wilde flora en fauna ter bescherming van het dier en zijn habitat.


Eerst opvangtips eekhoornsAls u een eekhoorn in nood vindt

Gezonde eekhoorns laten zich niet vangen dus als u een eekhoorn aantreft die u kunt oppakken is er duidelijk iets mis en heeft dit dier hulp nodig. 
 

Eerste opvangtips

Een jonge eekhoorn kan zonder handschoenen gepakt worden, het bijt nog niet. Een volwassen eekhoorn altijd met handschoenen pakken, ook al is het dier nog zo ziek! Stevige tuinhandschoenen zijn hiervoor geschikt. Door de warmte kan de eekhoorn levendiger worden en proberen te ontsnappen. Plaats de eekhoorn in een goed afsluitbare doos met luchtgaten en zet de doos bij voorkeur in de kleinste ruimte van het huis. 
 
Leg een dubbelgeslagen handdoek in de doos en bij voorkeur een kruik of een, met warm water gevulde (kunststof) limonadefles in een handdoek. Geef de eekhoorn geen eten en drinken en neem contact op met de dichtstbijzijnde eekhoornopvang zie: www.eekhoornopvang.nl 
Niet mailen, maar bellen!
 
Noodactie Eekhoornstichting

Noodactie

De dieren hebben een zwaar jaar achter de rug, velen overleefden de koude en natte winter niet. Ook hebben wij het financieel heel zwaar gehad door bezuinigingen en prijsstijgingen. Gesprekken met gemeenten, organisaties en instellingen voor een nieuw onderkomen liep op niets uit. Daarom zijn wij een noodactie gestart, Toekomst voor Dieren.
Met deze noodactie hopen wij genoeg donaties in te zamelen om een geschikte behuizing voor de dieren te vinden. Wij vragen u dan ook boomstammen en blaadjes te doneren voor en nieuw onderkomen!
Meer informatie kunt u vinden op: www.toekomstvoordieren.nl
 

Wat u kunt doen

Het hele jaar bijvoeren
Door de verstedelijking en de verarming van onze bossen neemt de populatie van ons wildlife af en is bijvoeren net zo algemeen geworden als we al meer dan een eeuw de vogels doen. Eekhoorns houden geen winterslaap en zijn vooral in de wintermaanden afhankelijk van hun voorraden voedsel. Deze zijn bij sneeuw moeilijker terug te vinden. Maar ook in het voorjaar als de eekhoorns hun jongen hebben is bijvoeren goed om de moeder en de jongen te helpen bij het opgroeien. De droge zomer van 2013 zorgde ervoor dat de dieren honger leden en onvoldoende te drinken hadden. Daarom is het erg fijn als u de dieren het hele jaar door voorziet van vers drinkwater, wat groente en fruit (appel, wortel en komkommer) en droogvoer in de speciale voedersystemen voor eekhoorns.
 

Aanbieden van nestkasten
Ervaren eekhoorns bouwen meerdere nesten hoog in de bomen. Nestkasten ophangen heeft vooral zin er jonge dieren bij komen of als u eekhoorns uit de omgeving naar uw tuin wilt lokken. Soms worden op grote schaal bomen gekapt en dan kunnen de dieren in één keer al hun nesten kwijt raken. Ook dan bieden nestkasten uitkomst.
 

Eekhoorns - wat kunt u doen?Help de eekhoorns

Eekhoornopvang Nederland ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van giften. Daarom kunnen wij alle hulp hard gebruiken. Word donateur bij Eekhoornopvang Nederland en geef deze prachtige dieren een toekomst!
 
Meer informatie kunt u vinden op: www.eekhoornopvang.nl

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Bekijk Privacyverklaring