Strooivoer eenden en zwanen

Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland

Vivara en Vogelbescherming Nederland werken nauw samen om de leefomstandigheden van vogels in onze directe omgeving te verbeteren. Veel Vivara artikelen dragen het logo van Vogelbescherming Nederland. Deze producten zijn allemaal vooraf getest op veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid. Dus van de beste kwaliteit en goedgekeurd door Vogelbescherming Nederland. Met de aankoop van Vivara producten profiteren niet alleen de vogels in de tuin, maar wordt ook het werk van Vogelbescherming Nederland financieel ondersteund.

Strooivoer eenden en zwanen
Artikelnummer 160020120
Volumekorting
 • Koop 2 + voor € 4,49 p/s en bespaar 10%
€ 4,99
 • Aanbevolen door Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt
 • Het voer blijft drijven, zodat elke korrel gegeten wordt
 • Het voer bevat hoogwaardige eiwitten en vetzuren die bijdragen aan het waterdichte verenpak van de eendjes
 • Eendenvoer is veel beter dan brood, dat bevat namelijk te veel zout wat schadelijk is voor eenden en zwanen

Voedzaam voer voor watervogels met hoogwaardige eiwitten en vetzuren - gemakkelijk te voeren door kinderen

Kinderen beleven veel plezier aan het voeren van eendjes, ganzen en zwanen, zeker met dit voedzame voer voor watervogels! Strooi dit eendenvoer op de oever of in het ondiepe water om eenden te voeren en in wat dieper voor zwanen. Het voer blijft drijven, zodat elke korrel gegeten wordt! Dit eendenvoer is veel beter dan brood! Het bevat hoogwaardige eiwitten en vetzuren die bijdragen aan het waterdichte verenpak van de eendjes. Wanneer watervogels (veel) brood krijgen bijgevoerd raakt hun voeding in onbalans en kunnen er verterings- en vruchtbaarheidsproblemen optreden. Daarnaast krijgen de eendjes met brood te veel zout binnen waardoor de vochthuishouding in gevaar kan komen.

Dit is de beste manier om eenden en zwanen te voeren

Verdeel het voer indien mogelijk alleen aan de rand van de oever of in ondiep water. Houd het voer drijvend op het wateroppervlak, zodat elke korrel kan worden gegeten. Zorg ervoor dat slechts zoveel voedsel wordt aangeboden als de dieren in korte tijd kunnen opeten. Anders kunnen voedselresten in het water bijdragen tot de verslechtering van de waterkwaliteit. Houd de kinderen in de gaten als ze bij het water zijn.

Het strooiselvoer, dat geschikt is voor herhaald gebruik, is verpakt in een plastic emmer (met deksel en handvat).

Geschikt voor
Grondvoeren
Weghouden van huisdieren
Nee
Onkruidvrij
Nee
Verpakkingseenheid
350g

Anderen kochten ook

 1. Eenden- en zwanenvoer 2
  € 6,99
 2. Bundel met Appel Nester en Nestmateriaal
  € 6,49 € 9,98 Deze aanbieding is geldig vanaf 19.09.2023