WoodStone-productie

Vivara is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van FSC-gecertificeerde houtbeton producten in eigen beheer, onder de naam WoodStone®. Inmiddels biedt Vivara het grootste assortiment van Europa. WoodStone is een mengsel van houtvezel en beton. De voordelen van dit materiaal zijn dat het isolerend en ademend is, wat zorgt voor een beter broedresultaat. Verder heeft WoodStone een zeer lange levensduur.

FSC-Logo

In samenwerking met experts en partners uit heel Europa ontwerpen de specialisten van Vivara nieuwe WoodStone modellen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het natuurbehoud in ons land. Alle Vivara modellen worden vervolgens binnen het “European Wildlife Research Program” uitvoerig getest op productiekwaliteit en functionaliteit. Zo wordt in het laboratorium eerst een hele serie tests uitgevoerd die er zorg voor dragen dat onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Na deze tests, die de grootst mogelijke productiekwaliteit waarborgen, worden de ontwikkelde modellen in het veld getest. Hier wordt bij nestkasten bijvoorbeeld gemeten door welke doelsoorten deze aangenomen worden en met welke frequentie en resultaten. Ook wordt rekening gehouden met het zo optimaal tegengaan van nestroof (marter, kraaiachtigen, eekhoorn e.d.) en de toepassing op locatie (gewicht, inbouw-mogelijkheden, ophanging e.d.).

Nadat alle testresultaten teruggekoppeld en verwerkt zijn, wordt een nieuw model in productie genomen in onze eigen fabriek welke dus gegarandeerd voldoet aan de extreem hoge eisen die de natuurbeschermingsmarkt stelt. Doordat Vivara in haar fabrieken de WoodStone producten in eigen beheer ontwikkelt en produceert, bestaat indien gewenst ook de mogelijkheid grotere aantallen op maat te produceren.

Bekijk onze WoodStone-nestkasten  

Heeft u vragen over maatwerk of het afnemen van grote volumes?

Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Vivara Pro:
Bel gerust onder: +31 478 517 945 of mail naar: info@vivarapro.nl