Arjan op zoek naar de bonte specht

De grote bonte specht is een prachtige vogel om te zien! Met zijn bonte verenkleed en opvallende rode accenten valt deze vogel meteen op wanneer deze in de tuin gespot wordt. Hij broedt in bossen, parken, tuinen en bosschages. In het najaar en de winter komt hij weer vaker langs op voedertafels. Het is vooral een standvogel maar maakt in de winter soms invasie-achtige trekbewegingen van Noord-Europese broedvogels naar West- en Midden-Europa. 

Zie jij de grote bonte specht graag in de tuin? Wij wel! Vooral in de winter is deze vogel weer steeds vaker op bezoek in de tuin. Sterker nog, hoe kouder de winter, des te vaker zul je hem zien in je tuin. In deze periode kun je pinda's, vetbollen of de populaire vogelpindakaas ophangen. Vooral de pindakaas is een echte favoriet voor de specht. Maar ook op onze speciale spechtenbistro is deze bijzondere vogel vaak te zien, genietend van een calorierijk vetblok.

In Arjan Arjan Dwarshuis' nieuwste vlog vertelt hij alles over deze vogel en zijn naaste familie. Wist je bijvoorbeeld dat deze vogel geen hoofdpijn krijgt van het drukke geklop tegen de bomen, omdat de schedel speciaal geevolueerd is om dit voor langere periodes te kunnen doen?