IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Zo weten zij jong en oud te laten zien hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat gebeurd middels natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Vivara werkt samen met IVN om de natuur- en milieueducatie te bevorderen. Deze samenwerking vindt plaats op zowel landelijk als lokaal niveau. Onderstaand vind je een overzicht van de activiteiten van IVN. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van deze activiteiten? 

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief »

Activiteiten Maandkalender

Activiteiten Datum Omschrijving
Nationale Bijentelling 2021 17-18 april 2021 Op zaterdag 17 en zondag 18 april 2021 vindt de vierde Nationale Bijentelling plaats. De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Dit onderzoek is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is de helft bedreigd. 
Meedoen? Klik hier voor meer info
Fete de la Nature 3, 4 & 5 september 2021 In het weekend van 3, 4 & 5 september viert IVN Natuureducatie Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland. In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Een muziekoptreden in de buitenlucht, een duurzame BBQ, yoga in de duinen of een speurtocht door het bos. Lees er hier meer over.

Lid worden van IVN?

Als je vindt dat natuur onderdeel van ons dagelijks leven zou moeten zijn, is het lid worden van het IVN wellicht wel iets voor jou. 

Lees hier meer informatie over wat een IVN lidmaatschap inhoudt en wat je kan doen om lid te worden.