IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Zo weten zij jong en oud te laten zien hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat gebeurd middels natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Vivara werkt samen met IVN om de natuur- en milieueducatie te bevorderen. Deze samenwerking vindt plaats op zowel landelijk als lokaal niveau. Onderstaand vind je een overzicht van de activiteiten van IVN. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van deze activiteiten? 

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief »

Activiteiten Maandkalender

Activiteiten Datum Omschrijving
Nationale Bijentelling 2022 23 -24 april 2022 Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2021 vindt de vijfde Nationale Bijentelling plaats. De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Dit onderzoek is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is de helft bedreigd. 
Meedoen? Klik hier voor meer info
Floriade Expo 2022 14 april- 9 oktober 2022 Stap in een groene wereld en toekomst door een bezoekje te brengen aan Floriade Expo 2022. Zo kun je ervaren wat de tuinbouw te bieden heeft en maak je kennis met goede ideeën van over de hele wereld wat betreft een groene en gezonde stad.
Wandel & fietsoutes Diverse data Ga op zoek naar een route bij jou in de buurt of bekijk de routes die speciaal geschikt zijn voor wandelaars, kids of ouderen. Er is voor ieder wat wils. Klik hier voor meer info.

Lid worden van IVN?

Als je vindt dat natuur onderdeel van ons dagelijks leven zou moeten zijn, is het lid worden van het IVN wellicht wel iets voor jou. 

Lees hier meer informatie over wat een IVN lidmaatschap inhoudt en wat je kan doen om lid te worden.