Zuurbes

Zuurbes
Artikelnummer 80297
Volumekorting
  • Koop 2 + voor € 6,99 p/s en bespaar 13%
€ 7,99

De Berberis Vulgaris bladverliezende Zuurbes met een wilderige groei. Zo neemt de Zuurbes al snel een prominente plek in de tuin in. De Berberis Vulgaris bloeit in het voorjaar met gele hangende bloemen (dat vinden de bijen in uw tuin erg fijn!) en heeft tegen het najaar eetbare bessen. Daar zijn vogels dol op maar u kunt ze natuurlijk ook lekker zelf eten! In de zon of halve schaduw staat deze plant het liefste, dan kan jij een grootte van zo'n 2,5 meter bereiken.

Geeft er iets meer vreugde dan een tuin waar zowel mens en dier het naar hun zin hebben? Een tuin waarin dieren de plek hebben om te schuilen, wat kunnen drinken, eten en nestelen is niet alleen goed voor de dieren in de tuin maar ook ontzettend leuk om te zien. De basis van zo’n tuin is een goede variatie aan planten. De planten van Vivara worden verstuurd vanaf ons eigen veld en worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakkingen en een klein slokje water.

Net als in de natuur zijn ook in de tuin insecten erg belangrijk. Lieveheersbeestjes en vliegjes helpen bij de bestrijding van bladluis terwijl bijen en hommels bloemen, kruiden en fruitbomen bestuiven. Solitaire bijen voelen zich thuis in een nectarrijke tuin. U kunt deze bijen extra steunen door bijvoorbeeld een insectenhuis op te hangen in de buurt van de bloemen.

Bloem kleur
Groen / geel, Geel
Standplaats
Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte
2.5 m
Plantmaanden
Jan., Feb., Maa., Nov., Dec.
Positie in de tuin
Midden, Achter
Planten per m2
1
Bloeimaanden
Maa., Apr., Mei
Plukmaanden
Sep., Okt., Nov.
Grondsoort
Alle grondsoorten
Diersoort
Vogels, Bij
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
2 liter
Wetenschappelijke naam
Berberis Vulgaris
Verpakkingseenheid
1