Bijvoeren kan het hele jaar en al het voer (zoals zadenmengsels, fruit, pinda’s, pindakaas, vetbollen, rozijnen, enz.) kan aangeboden worden. - Vogelbescherming Nederland

Producten filteren

Producten filteren

Vogelvoer

Bijvoeren kan het hele jaar en al het voer (zoals zadenmengsels, fruit, pinda’s, pindakaas, vetbollen, rozijnen, enz.) kan aangeboden worden. - Vogelbescherming Nederland

1 product geselecteerd

  1. Pindakaaspakket met houder
    € 16,99 € 19,74 Deze aanbieding is geldig vanaf 25.10.2022

Vivara vogelvoer komt in heel veel verschillende vormen en maten en ontwikkelen we vaak samen met Vogelbescherming Nederland. Van olierijke voedermixen met zaden tot pinda's, divers vogelvoer met insecten, pindakaas voor vogels en natuurlijk de alom bekende vetbollen voor tuinvogels. Van grootverpakkingen tot een enkel vetblok, bij Vivara kunt u bijna alle soorten vogelvoer bestellen.

Vogelvoer

Jaarrond vogels voeren is belangrijk, dat onderschrijven ook Vogelbescherming Nederland en het Belgische Natuurpunt. Vogelvoer voor tuinvogels is namelijk een belangrijke ondersteuning in hun dagelijkse dieet. In tijdens van tekorten zoals in de winter als insecten weinig aanwezig zijn of de zomer waarin ook de jonge vogels gevoegd moeten worden, hebben uw tuinvogels dit extraatje nodig. Tijdens het broedseizoen zijn de volwassen vogels namelijk enorm veel energie kwijt aan het voeren van jonge vogels. Zij krijgen al het levende voer terwijl de ouders zich vaak tegoed doen aan al tuinvogelvoer. Als de jongen wat ouder zijn gaan ook zij in uw tuin op zoek naar extra voer om aan te sterken. Tijdens de wintermaanden verliezen vogels in koude nachten tot wel 10% van hun gewicht en 20% van hun lichaamsgewicht. Vogelvoer zoals mezenbollen of vogelpindakaas zijn dan erg in trek omdat dat bomvol energie zit. Hierdoor sterken de vogels snel aan en kunnen ze de koude periodes zonder problemen doorkomen . Maar ook levend voer zoals meelwormen zijn erg populair omdat die in de winter minder goed te vinden zijn.

Welke vogels u in uw tuin heeft hangt niet alleen van uw locatie af maar ook van het voer voor tuinvogels. Zo kunt u de koolmees bijvoorbeeld helpen met een zadenmix, olierijke zonnebloempitten of mezenbollen in een voedersilo of vetbolhouder. Mezen hebben namelijk geen probleem met eten uit uw een silo. Merels en roodborstjes voeren is daarentegen wat anders. Deze vogels zitten liever op de grond dus eten liever strooivoer of grondvoer uit een voedertafel. Daarnaast hebben zij ook een voorkeur voor wat fruit in hun voedermixen. Kijk dus niet alleen naar waar u woont maar ook naar welke vogels u graag in de tuin wilt hebben! Een handig overzicht van elke eten geschikt is voor de vogels in uw tuin vind u hier.

Zadenmixen voor tuinvogels

Verreweg de meest populaire manier van vogels voeren is met de bekende zadenmix. Echter zit er tussen verschillende zadenmixen veel verschil. De zadenmixen voor tuinvogels van Vivara bestaan altijd aan hoge kwaliteit ingrediënten die gecontroleerd zijn op schadelijke stoffen en wij zelf in onze eigen fabriek omtoveren tot de geliefde mixen. Omdat wij dit proces zelf in de hand hebben weten wij ook zeker dat we voer van de hoogst mogelijke kwaliteit maken. Zo bevat het populaire Hi-Energy puur vogelvoer olierijke zonnebloempitten zonder schil waardoor de vogels niet alleen goed energierijk vogelvoer eten maar u in uw tuin ook geen onkruid zult krijgen. Mixen als de premium vitaalmix en hi-energy grondvoer hebben een toevoeging van vruchten waardoor hij erg geliefd is bij vogels als merels en roodborsten. Bekijk al onze zadenmixen voor vogels en kies het voer wat het beste bij uw wensen en tuinvogels past.

Vetvoer voor vogels

Naast zadenmixen zijn ook vetproducten erg populair, vooral in de winter wanneer de vogels in uw tuin alle extra energie kunnen gebruiken. Vetbollen kunt u bijvoorbeeld aanbieden in een vetbolhouder maar ook gewoon ergens neerleggen zodat de grondvoederaars zicht er te goed aan kunnen doen. Deze vetbollen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vetbollen met meelwormen voor extra eiwitten of vetbollen supreme waar extra zaden in verwerkt zijn. Wij verkopen altijd vetbollen zonder netje, het netje is namelijk niet veilig voor vogels omdat ze hier met hun pootjes verstrikt in kunnen raken.

Een ander populair vetproduct is vogelpindakaas, de enige echte vogelpindakaas vind u bij Vivara! Alle verschillende smaken pindakaas maken wij zelf in onze eigen fabriek waardoor we een hoge kwaliteit pindakaas kunnen aanbieden. Hier zit dus veel vet, eiwitten, pindameel en calorieën in en weinig zout en andere vullende bestanddelen waar vogels weinig aan hebben. Vogelpindakaas is dus een welkome aanvulling op het dieet van al uw tuinvogels. Net als vetblokken en pindacakes.