Vogelvoer per soort

Alle voer voor tuinvogels

Vogelvoer

Vogelvoer per soort

Alle voer voor tuinvogels

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het beste vogelvoer voor tuinvogels

Vivara vogelvoer komt in heel veel verschillende vormen en maten en ontwikkelen we vaak samen met Vogelbescherming Nederland. Van olierijke voedermixen met zaden tot pinda's, divers vogelvoer met insecten, pindakaas voor vogels en natuurlijk de alom bekende vetbollen voor tuinvogels.

Jaarrond vogels voeren is belangrijk, dat onderschrijven ook Vogelbescherming Nederland en het Belgische Natuurpunt. Vogelvoer voor tuinvogels is namelijk een belangrijke ondersteuning in hun dagelijkse dieet. In tijden van tekorten zoals in de winter, als insecten weinig aanwezig zijn, of de zomer waarin ook de jonge vogels gevoegd moeten worden, hebben jouw tuinvogels dit extraatje nodig.

Waarom vogelvoer van Vivara?

Al meer dan 35 jaar is het bij Vivara onze missie om bijzonder hoogwaardig, en aan de soort aangepast, voer voor wilde vogels te produceren. In onze eigen fabrieken gebruiken we alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit, zoals zonnebloempitten, pinda's, gedroogde insecten en plantaardige en dierlijke vetten. We zorgen er ook voor dat de ingrediënten vrij zijn van ragweed en residue van aflatoxinen en pesticiden.

Onze producten zijn altijd gericht op de specifieke behoeften van wilde vogels. Onze voerproducten bevatten daarom bijzonder hoge gehaltes aan vetten, oliën, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Bij de ontwikkeling van ons vogelvoer werken we samen met nationale en internationale natuurbeschermingsorganisaties zoals Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt, die onze producten certificeren en aanbevelen - en daar zijn we trots op! Je kunt er dus zeker van zijn dat je je tuinvogels altijd het beste voer geeft.

Voer voor de broedtijd

Tijdens het broedseizoen zijn de volwassen vogels veel energie kwijt aan het voeren van jonge vogels. Zij krijgen al het levende voer terwijl de ouders zich vaak tegoed doen aan tuinvogelvoer. Als de jongen wat ouder zijn gaan ook zij in je tuin op zoek naar extra voer om aan te sterken. In het broedseizoen hebben vogels vooral behoefte aan eiwitrijke voeding zoals meelwormen, of vetproducten met insecten.  Ook onze voedermixen Premium Vitaalmix en Premium zomervoer zijn ideaal voor het broedseizoen.

Vogelvoer voor de winter

Tijdens de wintermaanden verliezen vogels in koude nachten tot wel 20% van hun lichaamsgewicht. Vogelvoer zoals mezenbollen (vetbollen), vetblokken of vogelpindakaas zijn dan erg in trek omdat deze bomvol energie zitten. Hierdoor sterken de vogels snel aan en kunnen ze de koude periodes zonder problemen doorkomen.

Wat eten vogels het liefst?

Welke vogels je in je tuin hebt hangt niet alleen van je locatie af maar ook van het voer. Zo kun je de koolmees bijvoorbeeld helpen met een zadenmix, olierijke zonnebloempitten of vetbollen in een voedersilo of vetbolhouder. Mezen hebben namelijk geen probleem met eten uit een silo. Merels en roodborstjes zitten liever op de grond, dus eten liever strooivoer of grondvoer van een voedertafel. Daarnaast hebben zij ook een voorkeur voor wat fruit in hun voedermixen. Een handig overzicht van welk eten geschikt is voor de vogels in je tuin vind je hier.

Zadenmixen voor tuinvogels

Verreweg de meest populaire manier van vogels voeren is met de bekende zadenmix. De zadenmixen voor tuinvogels van Vivara bestaan altijd aan hoge kwaliteit ingrediënten die gecontroleerd zijn op schadelijke stoffen en die wij zelf in onze eigen fabriek omtoveren tot de geliefde mixen. Omdat wij dit proces zelf in de hand hebben weten wij ook zeker dat we voer van de hoogst mogelijke kwaliteit maken. Mixen als de premium vitaalmix en hi-energy grondvoer hebben een toevoeging van vruchten waardoor ze erg geliefd zijn bij vogels als merels en roodborsten.

Onkruidvrij vogelvoer

Niets zo vervelend als ongewenste groei van onkruid bij de vogelvoerplek. Speciaal hiervoor heeft Vivara ‘no-mess’ zadenmixen. In deze mixen is het voer ontdaan van alle schillen, die normaal zorgen voor het ontkiemen van onkruid. Hiermee houd je de voederplek schoon en vrij van onkruid. Voorbeelden hiervan zijn de Premium Voedermix Puur, de Hi-Energy Supreme, en de Hi-Energy Puur.

Vetvoer voor vogels

Naast zadenmixen zijn ook vetproducten erg populair, vooral in de winter wanneer de vogels in uw tuin alle extra energie kunnen gebruiken. Vetbollen kunt u aanbieden in een vetbolhouder maar ook gewoon ergens neerleggen zodat de grondvoederaars zicht er te goed aan kunnen doen. Deze vetbollen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vetbollen met meelwormen voor extra eiwitten of vetbollen supreme waar extra zaden in verwerkt zijn. Wij verkopen altijd vetbollen zonder netje, het netje is namelijk niet veilig voor vogels omdat ze hier met hun pootjes verstrikt in kunnen raken.

Een ander populair vetproduct is vogelpindakaas. De enige echte vogelpindakaas vind je bij Vivara! Alle verschillende smaken pindakaas maken wij zelf in onze eigen fabriek, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Hier zit dus veel vet, eiwitten, pindameel en calorieën in, en weinig zout en andere vullende bestanddelen waar vogels weinig aan hebben. Vogelpindakaas is dus een welkome aanvulling op het dieet van al uw tuinvogels. Net als vetblokken en pindacakes.

Ontdek biologisch vogelvoer van topkwaliteit bij Vivara!

Geef je tuinvogels het beste met ons assortiment biologisch vogelvoer. Gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten, biedt ons biologisch vogelvoer een gezonde en duurzame voedingsbron voor uw gevederde vrienden. Kies voor milieuvriendelijkheid zonder in te leveren op kwaliteit. Bestel vandaag nog en creëer een vogelvriendelijke omgeving in uw tuin!