Vogelvoer

Alles wat u moet weten over ons vogelvoer

Het hele jaar door gebruiken vogels veel energie. Zo moeten ze zichzelf in de winter op temperatuur houden en hebben ze in het voorjaar de energie nodig om te nestelen en hun kinderen groot te brengen. De vogels kunnen zelf steeds minder vinden doordat er steeds intensiever gebouwd wordt. Het is dus van groot belang dat wij de vogels een handje helpen.

Kortom help de vogels door ze bij te voeren.

zadenmixen

Zadenmixen

Een complete maaltijd voor alle tuinvogels

Bekijk de zadenmixen
pindas

Pinda's

Vol belangrijke olieën

Bekijk de pinda's
leven voer

Leven voer

Met alle belangrijke eiwitten voor vogels

Bekijk het levend voer

5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER VOGELVOER…

 1. Wat kan ik de vogels het beste voeren?

  Vogels hebben een veelzijdig dieet. U kunt het beste verschillende soorten voer aanbieden. Zoals zaden, pinda’s en vetvoer. Let er op dat je geen zoute producten en melk aanbiedt. Let er ook op dat strooivoer niet te lang blijft liggen. Het voer kan gaan bederven en het kan ongedierte aantrekken.

 2. Hoe kan ik het vogelvoer het beste aanbieden?

  Niet alle vogels hebben dezelfde wensen op het gebied van eten. De roodborsten en mussen eten het liefst van de grond. Deze vogels kun je het beste voeren met strooivoer dat u aanbied op een voedertafel. Mezen en groenlingen eten liever uit voedersilo’s.

 3. Kan ik vogels te veel voeren?

  Nee, vogels stoppen met eten als ze genoeg hebben gehad. Ze blijven niet oneindig dooreten. Let er wel op dat het voer niet bederft of dat het ongedierte aantrekt.

 4. Kan ik vogels ook na de winter bijvoeren?

  Ja, je kunt de vogels het hele jaar doorvoeren. In het voorjaar hebben de vogels extra veel energie nodig als ze bezig zijn met het nestelen en het opvoeden van de jongen. In de herfst zijn de vogels bezig met het opbouwen van reserves voor de winter. In deze periode kunt u de vogels ook bijvoeren.

 5. Hebben de vogels het hele jaar hetzelfde voedsel nodig?

  Nee, in de winter is het erg belangrijk dat vogels extra energie binnenkrijgen. Vetproducten dienen op dit moment als een goede extra energiebron. In de lente zijn de vogels druk bezig met het bouwen van een nest, broeden en hun jongen grootbrengen. De vogels hebben vooral behoefte aan eiwitten en kalk. Je kan de vogels voorzien in eiwitten door ze voer met meelwormen aan te bieden. Ook in de zomer zijn de eiwitten erg belangrijk. In de herfst gaan vogels opzoek naar vitaminerijke bessen. In dit jaargetijde kunt u producten zoals vetbollen en pinda’s ophangen. De vogels kunnen dan reserves opbouwen voor de winter.

Zadenmixen

Pinda's

Levend voer