Vogelvoer

Alles wat u moet weten over ons vogelvoer

Het hele jaar door gebruiken vogels veel energie. Zo moeten ze zichzelf in de winter op temperatuur houden en hebben ze in het voorjaar de energie nodig om te nestelen en hun kinderen groot te brengen. De vogels kunnen zelf steeds minder vinden doordat er steeds intensiever gebouwd wordt. Het is dus van groot belang dat wij de vogels een handje helpen.

Kortom help de vogels door ze bij te voeren.

5 Veelgestelde vragen over vogelvoer…

 1. Wat kan ik de vogels het beste voeren?

  Vogels hebben een veelzijdig dieet. U kunt het beste verschillende soorten voer aanbieden. Zoals zaden, pinda’s en vetvoer. Let er op dat je geen zoute producten en melk aanbiedt. Let er ook op dat strooivoer niet te lang blijft liggen. Het voer kan gaan bederven en het kan ongedierte aantrekken.

 2. Hoe kan ik het vogelvoer het beste aanbieden?

  Niet alle vogels hebben dezelfde wensen op het gebied van eten. De roodborsten en mussen eten het liefst van de grond. Deze vogels kun je het beste voeren met strooivoer dat u aanbied op een voedertafel. Mezen en groenlingen eten liever uit voedersilo’s.

 3. Kan ik vogels te veel voeren?

  Nee, vogels stoppen met eten als ze genoeg hebben gehad. Ze blijven niet oneindig dooreten. Let er wel op dat het voer niet bederft of dat het ongedierte aantrekt.

 4. Kan ik vogels ook na de winter bijvoeren?

  Ja, je kunt de vogels het hele jaar doorvoeren. In het voorjaar hebben de vogels extra veel energie nodig als ze bezig zijn met het nestelen en het opvoeden van de jongen. In de herfst zijn de vogels bezig met het opbouwen van reserves voor de winter. In deze periode kunt u de vogels ook bijvoeren.

 5. Hebben de vogels het hele jaar hetzelfde voedsel nodig?

  Nee, in de winter is het erg belangrijk dat vogels extra energie binnenkrijgen. Vetproducten dienen op dit moment als een goede extra energiebron. In de lente zijn de vogels druk bezig met het bouwen van een nest, broeden en hun jongen grootbrengen. De vogels hebben vooral behoefte aan eiwitten en kalk. Je kan de vogels voorzien in eiwitten door ze voer met meelwormen aan te bieden. Ook in de zomer zijn de eiwitten erg belangrijk. In de herfst gaan vogels opzoek naar vitaminerijke bessen. In dit jaargetijde kunt u producten zoals vetbollen en pinda’s ophangen. De vogels kunnen dan reserves opbouwen voor de winter.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • Jaarrond voeren van vogels

  stepheny_vivara door: Stepheny 

  Het voeren van tuinvogels is een leuke, dankbare bezigheid en geeft u bovendien veel kijkplezier. Door de vogels te voorzien van geschikt voer, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopende aantal van veel algemene vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de huismus…

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • 11 tips voor het voeren van vogels in de winter

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  Tip 1: Voer het hele jaar door: Vogels gebruiken het hele jaar veel energie. In de winter om zich op temperatuur te houden. In het voorjaar om te nestelen en om eieren te leggen, daarna om hun territorium te verdedigen en hun jongen groot te brengen…

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • Vogels voeren in de winter!

  stepheny_vivara  door: Stepheny

  Als de dagen korter en kouder worden besteden tuinvogels steeds meer tijd aan het zoeken naar voedsel met een hoge energiewaarde. In deze periode is de behoefte aan calorierijk voer extra groot,Het vet wordt namelijk gedurende de dag opgeslagen. Zo hebben ze tijdens de lange en koude nacht genoeg vetreserves om warm te blijven…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk al het vogelvoer

Wij steunen Vogelbescherming Nederland

De meeste producten van Vivara zijn in samenwerking met Vogelbescherming Nederland ontwikkeld. Met uw aankoop steunt u dus de Vogelbescherming. Samen zorgen wij voor een leefbare wereld voor vogels.

"Vivara zadenmixen zijn samengesteld uit de allerbeste calorierijke ingrediënten."

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open