Vleermuizenkast VK WS 08

Vleermuizenkast VK WS 08
Artikelnummer 914750120
€ 54,99

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

De VK WS 08 is ontwikkeld in samenwerking met Erik Korsten. De kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een zwarte muurverf.

De vleermuizenkast heeft twee ingangen met geïntegreerde mezenversperring, één aan de voorzijde en één aan de onderzijde. De binnenzijde is voorzien van een houten constructie waar de vleermuizen tussen kunnen hangen. Boven in de kast is een vrije ruimte waar de vleermuizen met meerdere bij elkaar kunnen hangen. De houten contructie is uitneembaar, ideaal voor monitoring en schoonmaak.
 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis.

Aan bomen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis,
rosse vleermuis, bosvleermuis, gewone grootoorvleermuis en franjestaart.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Niet van toepassing.

Op zolders, in stallen

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

Plaats de vleermuizenkast op een geschikte plaats aan een boom of aan een gevel op minimaal 3 meter hoogte. Gebruik hiervoor de bijgeleverde schroef of spijker. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. De vleermuizenkast niet met de voorzijde naar het zuid/westen in verband met regeninslag en wind. Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen. 

Optioneel:
De vleermuizenkast kan ook aan een boom bevestigd worden zonder spijker of schroef door middel van een klittenband (deze wordt niet meegeleverd). Hiervoor draait u de ophangbeugel aan de achterzijde 180 graden.

Bij plaatsing op zolders en in stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud

De vleermuiskasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Kleur
Rood
Materiaal
Houtbeton
Lengte
20cm
Hoogte
39cm
Breedte
21.5cm