Vetvoer

Alles wat u moet weten over vetvoer

Het helpen van tuinvogels is een leuke en dankbare bezigheid! Door de vogels te voorzien van geschikt voer en huisvesting, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopend aantal van veel algemene vogelsoorten. Bovendien laten de vogels zich zo nog meer in uw tuin zien en geniet u van al het leven om je huis. Vogels voeren kan en mag het hele jaar.

Ons vetvoer geeft de vogels de benodigde energie!

5 Veelgestelde vragen over vetvoer…

 1. Wat is het belang van vetvoer voor vogels?

  Vetvoer is erg calorierijk, dit is vooral in de winter van groot belang. Vogels kunnen 20% van hun lichaamsgewicht verliezen in een koude winternacht. Het vet verbranden ze om zich warm te houden. Het is dus van groot belang dat ze de volgende dag voldoende vet en calorieën binnenkrijgen om weer aan te komen.

 2. Kan ik vetvoer ook in de zomer aanbieden?

  Ja, vetvoer kan ook in de zomer bijgevoerd worden. Het is zelfs een belangrijke en snelle energieleverancier in een periode dat broeden en grootbrengen van de jongen hard werken is voor de ouders. Vivara adviseert om de vetproducten tijdens hoge temperaturen in de schaduw op te hangen en nooit in de volle zon te hangen.

 3. Wat is de beste plaats om vetvoer aan te bieden?

  Vogels houden van een rustige plaats om te eten. Het is belangrijk dat vogels dichtbij beschutting en niet te dicht bij mensen kunnen eten. De beste plaats voor een voederplek biedt goed uitzicht op de omgeving, maar heeft ook een plant of struik in de buurt waar de vogels naar toe kunnen vluchten. Verder is het verstandig om vetvoer in de zomer niet in de volle zon te hangen.

 4. Waarom verkoopt Vivara geen vetbol en pinda’s in een plastic netje?

  Vivara verkoopt geen producten in netjes omdat vogels verstrikt kunnen raken in het plastic netje, het maakt ze ook een makkelijker doelwit voor roofvogels. Tevens eindigen de plastic netjes vaak als zwerfafval in de natuur.

 5. Kan ik ook normale pindakaas aan de vogels aanbieden?

  Nee, normale pindakaas is niet goed voor vogels omdat dit veel te veel zout bevat. Daarom is het van belang dat je vogelpindakaas aanbiedt. Hier wordt geen zout aan toegevoegd.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • Snel opvetten is noodzakelijk!

  Nico de Haan door: Nico de Haan 

  Vogels die op trek gaan en verre reizen afleggen naar het zuiden, zorgen meestal voor een extra voorraadje “brandstof” voor onderweg. Hun lichaamsgewicht neemt soms tot wel 50% toe voor ze op trek gaan. Maar de benodigde vetvoorraad moet wel in heel korte tijd worden aangelegd…

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • Vogels voeren in de winter!

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  Als de dagen korter en kouder worden besteden tuinvogels steeds meer tijd aan het zoeken naar voedsel met een hoge energiewaarde. In deze periode is de behoefte aan calorierijk voer extra groot. Het vet wordt namelijk gedurende de dag opgeslagen. Zo hebben ze tijdens de lange en koude nacht genoeg vetreserves om warm te blijven…

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • Mijn persoonlijke top 5 van Vivara vogelvoer

  Martin Kraft  door: Martin Kraft

  Een goede voederplaats in de herfst en winter bevat verschillende voedersystemen: voedersilo's, -tafels en –huisjes. Plaats de voedersystemen op een beschutte plek, het liefst buiten bereik van katten en andere rovers…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk alle vetproducten

Wij steunen Vogelbescherming Nederland

De meeste producten van Vivara zijn in samenwerking met Vogelbescherming Nederland ontwikkeld. Met uw aankoop steunt u dus de Vogelbescherming. Samen zorgen wij voor een leefbare wereld voor vogels.

"Vivara's vetproducten zijn speciaal ontwikkeld om vogels een snelle energieboost te geven."

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open