Vacature Online Marketeer Duitsland

Werk- en denkniveau: HBO
Uren per week: voltijd, 32 uur bespreekbaar
Start datum: Zo snel mogelijk
Standplaats: Vierlingsbeek

Over Vivara / CJ

CJ Wildbird Foods Ltd/Vivara is toonaangevend specialist in de ontwikkeling en verkoop van natuurbeschermingsproducten en actief in 10 Europese landen. Hiertoe wordt samengewerkt met diverse natuurbeschermingsorganisaties (groene partners) in binnen- en buitenland. Alles wat we bij Vivara / CJ doen is gericht op het creëren van een optimale leefomgeving voor tuin- en huisdieren. Dit doen we door ontwikkeling van hoogwaardige en innovatieve producten. Zo zijn we er zeker van dat zowel dier als mens voordeel heeft. Wij verkopen onze producten enerzijds via postordercatalogi en webshops rechtstreeks aan de consument (B2C: Vivara webshops en Partner webshops) en anderzijds aan o.a. dierspeciaalzaken, tuincentra, diverse winkelketens en natuurbonden (B2B: CJ Wildlife).

De werkzaamheden

Als online marketeer (B2C) is groei je mantra en houd je je bezig met de vraag: “Hoe zorg ik voor meer klanten en hoe houd ik deze klanten zo lang mogelijk tevreden?”. Hierbij kan het gaan om het aantrekken van nieuwe gebruikers naar onze webshops, het verhogen van de engagement en de conversie naar nieuwe klanten. Binnen het team van marketeers zal jouw focus komen te liggen op het genereren van traffic via paid media (onder andere SEA, affiliate marketing en Facebook advertising) en het onderhouden van de product content in de webshops. Door het nemen van de juiste commerciële vervolgstappen, zorg jij ervoor dat onze producten viraal gaan! Hiervoor analyseer je data, pas je campagnes aan en stem je benodigde aanpassingen aan het product en de functionaliteiten van de webshop met de daarvoor verantwoordelijke collega’s af. Je hebt daarin veel vrijheid.

Wat we vragen

 • Je bent commercieel en nieuwsgierig en wilt altijd weten waarom (potentiële) klanten bepaalde keuzes maken.
 • Je zoekt naar creatieve manieren om problemen op te lossen en nieuwe klanten binnen te halen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met webanalyse (en bent bij voorkeur in het bezit van 1 of meerdere Google Analytics certificaten).
 • Je hebt kennis van en ervaring met Google Adwords (en bent bij voorkeur in het bezit van 1 of meerdere certificaten).
 • Je hebt ervaring met moderne CMS software (Magento is een pré)
 • Je hebt ervaring met het werken in Agile en/of Scrum teams.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift en een goede beheersing van de Engelse taal (Nederlands is een pré).
 • Je deelt je expertise met anderen, maar leert ook graag van hen.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een, business administration-, economie- of marketingstudie afgerond.
 • Je hebt affiniteit met ons doel om de leefomgeving van zowel dieren als mensen te verbeteren.
 • Minimaal 1 à 2 jaar relevante werkervaring.

Over het team en de werkwijze

Je komt te werken in een multidisciplinair marketingteam dat verschillende webshops beheert. Iedere collega levert door zijn/haar persoonlijkheid en inhoudelijke expertise een unieke bijdrage aan het team. Ons belangrijkste doel is optimale ondersteuning van de klantreis met het best mogelijke commerciële resultaat. We hanteren hiervoor een Agile werkwijze en werken in sprints.

Hoe nu verder

Contactpersoon voor deze vacature : Miranda Knoops

miranda.knoops@vivara.nl

Tel: 0478-517579

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature