Opbouwkast Gierzwaluw - Gemeente Utrecht

Opbouwkast Gierzwaluw - Gemeente Utrecht

Artikelnummer: 98506

Reguliere prijs: € 32,99

Special Price € 11,50

Dit product is helaas tijdelijk uitverkocht

Profiteer als inwoner van Utrecht van maar liefst 50% korting op deze nestkast. Let op: deze actie is alleen geldig voor inwoners van Utrecht

Deze opbouwsteen is speciaal ontwikkeld door Vivara om aan gebouwen nieuwe nestmogelijkheden voor de gierzwaluw te creëren. Uit onderzoek is gebleken dat gierzwaluwen graag gebruik maken van dit type nestkast.

Hang de nestkast zo hoog mogelijk op, minimaal 3 meter hoog. Indien mogelijk niet op het zuiden of zuidwesten. De nestkast laat zich aan de voorzijde openen en is zo makkelijk te reinigen.

Let op: deze nestkast is niet geschikt als inbouwsteen.

Lees meer
 
Utrecht is trotse bezitter van een mooie populatie gierzwaluwen. Deze vogels vliegen vanuit zuidelijk Afrika naar Utrecht om hier te broeden en hun jongen groot te brengen. Ze broeden onder dakranden, dakpannen, loodslabben en boeidelen van huizen. Ze keren elk jaar naar dezelfde broedplek terug. Zijn voortbestaan is dus afhankelijk van deze broedplekken. Door renoveren, isoleren en plaatsen van dakkapellen verdwijnen broedplekken voor deze vogels. Het plaatsen van een gierzwaluwkast kan dit compenseren!
 
Wat is een goede plek voor een gierzwaluwkast?
 
 • De kast moet op een plek hangen waar tussen 11 en 18 uur geen zon schijnt. De noordwest-, noord- en noordoostkant voldoen daar aan. Maar een overstek of goot die voldoende schaduw geeft is ook een goede plek.
 • Hang de kast minimaal 3 m hoog en met vrije in- en uitvliegroute. Dus geen bomen, schuurtjes e.d. die de route naar de kast blokkeren.
 
Hartelijk dank voor het ondersteunen van de gierzwaluw!
Breedte 30 cm
Hoogte 19 cm
Diepte 16 cm

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten