Tuinplanten

Tuinplanten

Alles wat u moet weten over diervriendelijke tuinplanten.

De begroeiing in een tuin is belangrijk voor in het wild levende dieren. Vogels, insecten en zoogdieren (zoals egels, eekhoorns en vleermuizen) willen graag een tuin waar ze een plaats hebben om te schuilen, waar ze zich kunnen voortplanten en waar ze voedsel kunnen vinden. Met die gedachten hebben wij een assortiment tuinplanten samengesteld dat aan alle eisen voldoet. Zo vindt u bij ons vaste planten, buitenplanten, vlinderstruiken en veel meer.

Met onze planten creëert u een diervriendelijk tuin.

5 Veelgestelde vragen over tuinplanten…

 1. Aan welke eisen moet een diervriendelijke tuin voldoen?

  Bloemen die insecten zoals vlinders, hommels en bijen aantrekken; Struiken met voor vogels eetbare bessen; Dichte struiken en klimplanten waarin dieren een broed- of schuilplaats kunnen vinden; Fruit- en nootdragende bomen en struiken die voor mens en dier aantrekkelijk zijn.

 2. Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een plant?

  Bij het aanschaffen van een plant moet u letten op een aantal belangrijke zaken. In welke maand bloeit de plant? Heeft een plant schaduw nodig of juist de volle zon? Is hij geschikt als snijbloem? Wat is de plantdiepte en hoe hoog wordt de plant? Deze vragen beantwoorden wij per plant op het etiket.

 3. In welke staat ontvangt u de plant?

  De meeste planten die u ontvangt zijn in rust. Dit betekent dat ze niet in bloei staan en er dus niet op hun voordeligst uitzien. Waarom doen we dit? En hoe kunnen we controleren dat het wel degelijk een goede plant is? Meer hierover kunt u hier lezen.

 4. Wat voor verschillende planten kunt u aanschaffen?

  Een diervriendelijke tuin biedt een variatie aan vaste planten, sierheesters en bomen, klimplanten, hagen, fruitbomen en -struiken en vlinderstruiken.

 5. Hoe kunt u het beste verschillende planten bewaren?

  U kunt de 8 bewaartips hier bekijken.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • 8 bewaartips voor tuinplanten!

  stepheny_vivara door: Stepheny 

  Met onze tuinplanten creëert u uw eigen diervriendelijke tuin waarin het goed toeven is voor vogels, insecten en zoogdieren. U heeft de aankoop in huis en nu? …

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • Alles wat u moet weten over onze planten!!

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  De begroeiing in een tuin is belangrijk voor in het wild levende dieren. Vogels, insecten en zoogdieren (zoals egels, eekhoorns en vleermuizen) willen graag een tuin waar ze een plaats hebben om te schuilen, waar ze zich kunnen voortplanten en waar ze voedsel kunnen vinden…

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • 6 vlinderstruiken voor meer vlinders in je tuin!

  stepheny_vivara  door: Stepheny

  Met deze zes vlinderstruiktoppers heb je het hele jaar door nectar in je tuin. Vlinders worden aangetrokken door de nectar. Zo kunt u ervoor zorgen dat er meer vlinders in uw tuin komen…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk alle tuinplanten

Onze vlinderstruiken zijn aanbevolen door…

Sinds jaren heeft De Vlinderstichting een samenwerkingsverband met Vivara. De samenwerking is gericht op het onder de aandacht brengen en versterken van elkaars activiteiten. Daarnaast worden samen producten voor vlinders en insecten ontwikkeld die Vivara in haar assortiment opneemt onder het logo van De Vlinderstichting. Jaarlijks doneert Vivara een vast bedrag aan De Vlinderstichting.

Logo vlinderstichting

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open