Toffe peren memory spel

Toffe peren memory spel

Artikelnummer: 2953008

€ 15,00
Add to Wishlist

Toffe Peren is een superleuk Memory spel dat bedacht is door ontwerpers en fotografen Carina Hesper & Annette Behrens. Door juist groente die er niet zo rond of recht uitziet als in de supermarkt af te beelden leren kinderen én grote mensen dat komkommers ook wel eens krom kunnen zijn en peentjes wel eens meer wortels hebben…


De toffe peer, de gekke tomaat, de kromme komkommer en de auberginedrieling spelen de hoofdrol in ons Toffe Peren memory spel. Ze zijn prachtig, juist omdat ze er zo heerlijk eigenwijs uitzien. Ze zijn bovendien net zo lekker en gezond als hun kaarsrechte, gladgestreken en perfect symmetrische soortgenoten die wél in de supermarkt te vinden zijn.


Elk memory spel bestaat uit 24 verschillende paren. Elk paar bestaat uit dezelfde soort groente of fruit (bv. aubergine), maar wel uit twee verschillende afbeeldingen. Zo ligt de nadruk echt op de diversiteit van alle groente en fruit. De kaartjes zijn gemaakt van stevig karton en het doosje biedt nuttige informatie.

Lees meer

Als makers en kunstenaars willen Carina Hesper & Annette Behrens de beeldvorming rondom dit belangrijke onderwerp aanpakken. Dit doen ze middels ons langlopende fotografieproject Toffe Peren. In 2018 hebben zich toegelegd op het produceren van een memory spel met foto’s van groenten en fruit met bijzondere vormen. Op deze manier worden zowel kinderen als volwassenen spelenderwijs eraan herinnerd dat onze groenten en fruit in de meest prachtige, unieke en gekke vormen kunnen groeien.

Het Toffe Peren Memory Spel is vormgegeven door Jelle F. Post, een grafisch ontwerper die eerder samenwerkte met het o.a. Rijksmuseum, en is duurzaam en lokaal gedrukt bij drukkerij Tienkamp in Groningen.

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten