Jouw groene thuiskantoor

Een van de grote voordelen van thuiswerken is dat je je kantoor helemaal zelf in mag richten! Daarom willen we enkele tips delen over hoe je van jouw thuiskantoor de perfecte plek kunt maken om zelfs tijdens werktijd in contact te blijven met de natuur. Goed voor de natuur, en voor jezelf!

Jouw nieuwe kantoorvrienden

Een voederplek in de tuin is meestal meteen een succes bij vogels en andere tuindieren. Het is een bezigheid waar je snel en makkelijk mee kunt beginnen. Door een voedersilo of raamvoederaar op te hangen kun je genieten van uren kijkplezier.

Vergeet niet af en toe pauze te nemen!

Een werkdag is meestal productiever als je af en toe een pauze neemt om nieuwe energie op te doen. Op de werkvloer doe je dit vaak tijdens een gezellig gesprek met collega's of tijdens een koffiepauze. Maar thuis zou je dit zomaar vergeten. Dit is daarom hét moment om naar je 'nieuwe kantoorvrienden' te luisteren. Neem vijf minuten de tijd om je zintuigen te stimuleren en erachter te komen wie er op bezoek komt. Is het een gewone merel die wormen zoekt of misschien zelfs een grote bonte specht, op zoek naar insecten Schiet jij in je pauze een prachtige foto van de vogels in jouw tuin? Deel deze dan met ons op Facebook of Instagram door VivaraNL in je post te taggen en de hashtag #ikblijfgraagthuis te gebruiken.

Een voederpaalsysteem voor nog meer leven in jouw tuin