Pimpelmeespakket - zelf samenstellen

Artikelnummer pimpelmeespakket
 • Wij ontwikkelen producten samen met onze groene partners
 • Al meer dan 25 jaar ervaring in natuurbeschermingsproducten
 • Wij maken bijna al onze producten zelf met de hoogste kwaliteit

Heeft u een pimpelmees in uw tuin en wilt u deze graag helpen? Of zou u graag uw tuin aantrekkelijk willen maken voor de pimpelmees? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de pimpelmees geselecteerd. U kiest zelf de producten die u wilt bestellen.

Herkenning

De pimpelmees heeft altijd zijn kenmerkende blauwe petje op. Verder heeft hij een gele borst, smalle en zwarte oogstreep, zwartblauwe kinvlek en blauwachtige vleugels. De mannetjes pimpelmees is helderder van kleur dan de vrouwtjes en juvenielen.

Leefgebied

De pimpelmees zit vooral in bosrijke gebieden met oude loofbomen. Maar ook in dorpen en steden komt de pimpelmees veel voor, ze zijn daar te vinden in parken en tuinen.

Nestkast

Pimpelmezen behoren tot de kleine mezen, zij kunnen dus in een nestkast met een invlieg opening van 28 mm. Daardoor is er enigszins te sturen in de bezetting van soorten in een nestkast. Koolmezen en mussen kunnen deze nestkast namelijk niet gebruiken, omdat ze simpelweg te groot zijn. Pimpelmezen zijn redelijk algemeen, dus vrijwel elke tuin en balkon zijn geschikt. Een pimpelmees kan op een behoorlijke hoogte nog broeden. Dus ook een balkon hoger in een appartementencomplex kan dus prima werken. Pimpelmezen (en veel kleinere vogelsoorten) hebben vaak tot 2 legsel in een seizoen, enkele nestkasten kan dus resulteren in meer successen. Deze nestkasten kunnen aan bomen, muren, schuttingen en gevels gehangen worden. Bij voldoende voedselaanbod kunnen mezen erg dicht bij elkaar broeden, dan verdragen ze elkaar namelijk makkelijker.

Voedsel

Pimpelmezen vinden hun voedsel wat minder op de grond dan de koolmees, ze foerageren meestal in struiken en bomen. Meestal eten ze insecten, spinnetjes, rupsen (ook de eikenprocessierups) en dergelijk. Maar ze eten ook zaden, zoals die van berk, lariks, haagbeuk en Spaanse aak. In de winter zijn ze niet kieskeurig: zonnepitten, pinda’s en vetvoer zijn zeer in trek.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Vanaf € 28,97

Pimpelmeespakket - zelf samenstellen aanpassen

€ 28,97

Anderen kochten ook

 1. Vetbollen suprême - 50 stuks
  € 14,99
 2. Vetbollen suprême - 30 stuks
  € 9,99
 3. Vetbollen met insecten - 6 stuks
  € 2,49 Vanaf € 1,99
 4. Vetblok met bessen
  € 2,69 Vanaf € 1,99
 5. Hi energy kokosnoot met pindakaas
  € 2,99 Vanaf € 2,49
 6. Dennenappel met pindakaas
  € 3,49
 7. Pindakaas voor tuinvogels Original
  € 2,49 Vanaf € 1,99
 8. Vetblok suprême
  € 2,69 Vanaf € 1,99
 9. Pindakaas voor tuinvogels met meelwormen
  € 2,69 Vanaf € 2,29
 10. Vetbollen original - 6 stuks
  € 2,49 Vanaf € 1,99