Prachtkaars - per 4 verpakt

PlanetProof

On the way to PlanetProof

Wij hebben net als jij de natuur hoog in het vaandel staan. Daarom doen we er alles aan zo milieuvriendelijk te zijn. Dat doen we bij het produceren van bijvoorbeeld ons Green+ voer wat uit enkel organisch geteelde ingrediënten bestaat, maar dat doen we ook zo veel mogelijk als het gaat over onze planten. Want dat iets groen is wil niet zeggen dat het ook zo goed mogelijk voor het milieu is. Veel van onze producten hebben het `PlanetProof` logo. Dit keurmerk bewijst dat je producten koopt die duurzaam zijn geproduceerd. Dat is natuurlijk goed voor de natuur, dieren en het klimaat. Het gaat bij planten niet alleen om een natuurlijke teelt en duurzame productie door gebruik van meer natuurlijke meststoffen en minder gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen, maar ook om gerecyclede en recyclebare verpakkingen. Zo zijn we samen On the way to PlanetProof!

Bekijk alle planten

Maak kennis met enkele PlanetProof planten

 

Planten en meer leven in je tuin

Een groene tuin is de eerste stap naar een tuin vol leven. Tegels eruit, planten erin. Planten zijn van levensbelang voor bijen, vlinders en insecten maar ook voor vogels en bijvoorbeeld egels. Dieren halen namelijk niet alleen voeding uit planten maar gebruiken het ook als schuilplek tijdens het eten of slapen. Je kan dus niet alleen genieten van de geur en kleur in je tuin maar ook van al het extra leven wat dat met zich meebrengt! Daarom helpen ook insectenhuisjes, voedersystemen en egelhuizen de dieren van je tuin.

Bijenhotels

Prachtkaars - per 4 verpakt
Artikelnummer 804434
€ 15,96

De delicate rechtopstaande stelen met roze bloemen en lancetvormige groene bladeren geven deze plant zijn sierlijke uitstraling. Hij is goed te combineren met siergrassen en andere vaste planten. Dankzij de open vorm van de bloemen van deze Prachtkaars kunnen bijen en andere insecten gemakkelijk bij de nectar komen. De Prachtkaars houdt van zonnige plaatsen, maar gedijt ook goed in de halfschaduw. De grond moet goed gedraineerd zijn.

Deze plant leveren wij in een 11 cm pot. Het grote voordeel van een 11 cm pot is dat je binnen een jaar een mooie volgroeide plant hebt terwijl dat bij 9 cm potten vaak 2 jaar duurt.

Bloem kleur
Roze
Standplaats
Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte
20 cm
Plantmaanden
Jan., Feb., Maa., Apr., Mei, Jun., Jul., Aug., Sep., Okt., Nov., Dec.
Positie in de tuin
Voor
Planten per m2
8
Bloeimaanden
Mei, Jun., Jul., Aug., Sep., Okt.
Grondsoort
Alle grondsoorten
Diersoort
Bij, Vlinder, Insect
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
11 cm
Wetenschappelijke naam
Gaura lindheimeri 'Florgaured'
Verpakkingseenheid
1

De bundel bevat:

  • Prachtkaars 4 keer Prachtkaars