Nestkasten

houten nestkasten

houtebetonnen nestkasten

speciale nestkasten

nestkast toebehoren

EIGENSCHAPPEN
per pagina
 1. Invliegplaatjes

  van € 2,99

 2. Nestkast Sevilla WoodStone ovale invliegopening Groen
  € 24,99
 3. Nestkast Stockholm 34 mm
  € 8,99
 4. Nestkast Askim
  € 8,99
 5. Nestkast Alamo 32 mm
  € 14,99
 6. Nestkast Stavanger 32 mm
  € 13,99
 7. Nestkast Sevilla WoodStone ovale invliegopening Bruin
  € 24,99
 8. Nestkast Bilbao WoodStone bruin 32 mm
  € 24,99
 9. Bouwpakket nestkast Nils 35 mm
  € 12,99
 10. Nestkast Alicante WoodStone ovale invliegopening Groen
  € 24,99
 11. Nestkast Alicante WoodStone ovale invliegopening Rood
  € 24,99
 12. Nestkast Fairbanks 32 mm
  € 19,99
 13. Nestkast Montreux 34 mm
  € 19,99
 14. Nestkast Bilbao WoodStone bruin ovale invliegopening
  € 24,99
 15. Nestkast Stockholm ovale invliegopening
  € 8,99
 16. Nestkast ecoplaat 32 mm
  € 24,99
 17. WoodStone nestkast Malaga 32 mm
  € 29,99
 18. Nestkast Salamanca WoodStone bruin 32 mm
  € 24,99

Met de Vivara nestkasten helpt u vogels aan een schuil- en nestplaats. Wilt u weten hoe u een nestkast moet ophangen of welke nestkasten geschikt zijn voor uw tuin? Wij hebben speciaal een pagina gemaakt met alle informatie over een nestkastje.

Waarom een nestkast ophangen?

Van nature broeden en overnachten vogels in bomen of struiken. Daar hebben zij een nestje en beschutting om de broedperiode of een koude nacht goed door te komen. De natuur neemt echter steeds meer af en de verstedelijking neemt toe. Voer en huisvesting liggen steeds verder uit elkaar. Daarom helpt het om een nestkast op te hangen. Steeds meer vogels zoeken namelijk een nestkast op om in te broeden of overnachten omdat het veilig is. Een eenmaal gevonden, dan komen de vogels vaak het volgende jaar weer terug.

Nestkast kiezen

Welke nestkast u in de tuin hangt, hangt af van welke vogels er in uw tuin zitten en wat uw eisen aan een nestkast zijn. Een nestkast voor koolmezen heeft namelijk andere eigenschappen dan een nestkast voor roodborstjes of een merel. Daarnaast kunt u kiezen voor een degelijke houtbetonnen nestkast of een natuurlijk houten vogelhuisje. Een keuze voor de juiste nestkast is eenvoudig te maken met ons overzicht: nestkast voor tuinvogels.

Nestkast ophangen

Als u een nestkast heeft gekocht moet het natuurlijk nog wel op de juiste plek in de tuin gehangen worden, vogels hebben namelijk hun voorkeur van hoe ze een nestkast het liefst zien hangen. Zo moet bijvoorbeeld de invlieg route bij de meeste nestkasten vrij zijn zodat vogels snel naar binnen of buiten kunnen bij gevaar. Een overzicht van hoe u een nestkast op kunt hangen vindt u hier.

Nestkast voor koolmezen

Door de opkomst van de eikenprocessierups zijn we meer aandacht gaan besteden aan de vogels om ons heen, met name de koolmees. Deze natuurlijk vijand van de rups kan een grote bijdrage leveren aan de bestrijding. Een vogelhuis voor koolmezen draagt daar aan bij. Koolmezen hebben het liefste een invliegopening van 32mm. Hang dus een nestkast voor koolmezen op en steun de natuurlijk strijd tegen de eikenprocessierups!