Nestkast IJsvogel WoodStone

Nestkast IJsvogel WoodStone

Artikelnummer: 90072

€ 79,99
Add to Wishlist

Met zijn fel blauw en oranje kleur is de ijsvogel een mooie, opvallende verschijning. De Nestkast IJsvogel WoodStone is speciaal gemaakt om te plaatsen aan de oever van een sloot, ven of (grote) vijver, daar komen ze het vaakste voor. Een zandige of lemige, stijle oeverrand is wel een vereiste, omdat daarin de nesttunnel wordt uitgegraven.

Aanbevolen door Vogelbescherming Nederland. Exclusief bij Vivara.

Lees meer

Plaats de nestkast bij voorkeur horizontaal. Graaf hem in helemaal onder de grond in bij een steile oever, ongeveer een halve meter boven het hoogste waterpeil. De voorzijde van de tunnel gelijk houden aan de buitenzijde van de oever zodat de invliegopening open blijft. De gehele nestkast (dus tunnel met nestgedeelte) horizontaal en iets onder een hoek plaatsen waarbij het nestgedeelte wat hoger komt te liggen. Dit i.v.m. eventueel afwatering.

Let op! Nadat de nestkast in de juiste positie in het gat geplaatst is eerst een laag (± 2cm) zand/klei toevoegen op de bodem van de tunnel en het nestgedeelte. Hierna de kast weer in de juiste positie plaatsen en kan het gat waar de kast in geplaatst is in z’n geheel met zand gevuld worden.

Bent u als bedrijf of overheid op zoek naar professionele natuurbeschermingsproducten (in groter aantal)? Laat uw gegevens achter op Vivara Pro voor een advies op maat.

Kleur Grijs
Invliegopening Specifiek
Materiaal Houtbeton
Vogelsoort IJsvogel

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Bekijk Privacyverklaring