Mexicaanse citroenbloesem

Mexicaanse citroenbloesem
Artikelnummer 802960120
Volumekorting
  • Koop 2 + voor € 8,99 p/s en bespaar 10%
€ 9,99

De Choisya ternata, ook simpel Choisya genoemd, heeft een reis vanuit Mexico afgelegd om uw tuin op te komen fleuren. Deze mooie groene sierheester blijft het hele jaar groen en heeft vanaf ongeveer april prachtige geurrijke witte bloemen. Aangezien deze plant origineel uit Mexico komt is hij dus een lekker zonnig plekje gewend. Zet hem wel een beetje beschut neer want deze heester is wel winterhard maar tot een temperatuur van ongeveer -12 graden.

Geeft er iets meer vreugde dan een tuin waar zowel mens en dier het naar hun zin hebben? Een tuin waarin dieren de plek hebben om te schuilen, wat kunnen drinken, eten en nestelen is niet alleen goed voor de dieren in de tuin maar ook ontzettend leuk om te zien. De basis van zo’n tuin is een goede variatie aan planten. De planten van Vivara worden verstuurd vanaf ons eigen veld en worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakkingen en een klein slokje water.

Net als in de natuur zijn ook in de tuin insecten erg belangrijk. Lieveheersbeestjes en vliegjes helpen bij de bestrijding van bladluis terwijl bijen en hommels bloemen, kruiden en fruitbomen bestuiven. Solitaire bijen voelen zich thuis in een nectarrijke tuin. U kunt deze bijen extra steunen door bijvoorbeeld een insectenhuis op te hangen in de buurt van de bloemen.

Bloem kleur
Wit
Standplaats
Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte
2 m
Plantmaanden
Maa., Apr., Mei, Jun., Jul., Aug., Sep.
Positie in de tuin
Midden, Achter
Bloeimaanden
Mei, Jun.
Grondsoort
Alle grondsoorten
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
2 liter
Wetenschappelijke naam
Choisya Ternata
Verpakkingseenheid
1