Kunstnest Huiszwaluw, uitneembaar

Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland

Vivara en Vogelbescherming Nederland werken nauw samen om de leefomstandigheden van vogels in onze directe omgeving te verbeteren. Veel Vivara artikelen dragen het logo van Vogelbescherming Nederland. Deze producten zijn allemaal vooraf getest op veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid. Dus van de beste kwaliteit en goedgekeurd door Vogelbescherming Nederland. Met de aankoop van Vivara producten profiteren niet alleen de vogels in de tuin, maar wordt ook het werk van Vogelbescherming Nederland financieel ondersteund.

Kunstnest Huiszwaluw, uitneembaar
Artikelnummer 901150120
€ 22,99

Geschikt nestmateriaal voor de huiszwaluw, als leem en klei, verdwijnt steeds meer uit de natuur. Voor huiszwaluwen wordt het daardoor steeds moeilijker om een stevig nest te maken. Dit kunstnest biedt nestgelegenheid aan de huiszwaluw. Het kunstnest is voorzien van een ladesysteem, waardoor de nestkommen makkelijk uitneembaar zijn ten behoeve van schoonmaak na het broedseizoen. Open de kommetjes nooit tijdens het broedseizoen, dit verstoort het broedproces.

Onderhoud
Controleer en maak de huiszwaluwnesten één keer per jaar vanaf oktober schoon. Dit houdt in: de oude nesten verwijderen en de ophanging controleren evenals de staat van het product.

Plaatsing
Han de kunstnesten voor de huiszwaluw onder de gevel van het huis of schuur, direct onder de dakgoot of het overstek. Bij voorkeur aan de oost- of noordoostzijde en meerdere bij elkaar omdat de huiszwaluw een koloniebroeder is.

De kunstnesten worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal, twee pluggen en schroeven.

Tip: zorg voor een modderpoel binnen een straal van 200 meter van de nestgelegenheid, zo kunnen de huiszwaluwen zelf aanvullende nesten bouwen.

Aanbevolen door Vogelbescherming Nederland. Exclusief verkrijgbaar bij Vivara.

Details:
Afmetingen: breedte 20 cm, hoogte 11 cm, diepte 16 cm
Materiaal: vurenhout, multiplex en houtbeton
Bijzonder geschikt voor: huiszwaluwen
Openen: uitschuifbaar ladensysteem

Kleur
Wit
Materiaal
Hout, Houtbeton
Invliegopening
Specifiek
Vogelsoort
Huiszwaluw
Diersoort
Vogels
Lengte
30cm
Hoogte
16cm
Breedte
11cm