Nieuw bij Vivara is het duurzame circulaire kippenvoer van Kipster! Wellicht heb je eerder van Kipster gehoord. Ze hebben namelijk de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld. Bij die kippenstal hoort natuurlijk ook goed milieu- en diervriendelijk voer. Het voer dat deze beroemde kippen krijgen is vanaf nu verkrijgbaar bij Vivara! De eieren van Kipster kippen krijgen het 3 sterren Beter Leven Keurmerk van onze groene partner Dierenbescherming. Daarom beveelt Dierenbescherming het Kipster circulair kippenvoer aan.

Help mee in de strijd tegen voedselverspilling door jouw kippen het Kipster circulair kippenvoer te geven. Want van voedselresten kunnen zij overheerlijke eitjes maken. Hoe dat werkt? Dat leggen we je graag uit.

Wat is Kipster Circulair Kippenvoer?

Kipster is de eerste commerciële kringloop kippenboer ter wereld. Het voer dat Kipster aan hun eigen kippen geeft is afkomstig van reststromen zoals de restjes van bakkerijen. Door alle restjes te verzamelen en deze te verwerken in het kippenvoer, wordt er zo min mogelijk verspild en behalen ze veel milieuwinst. Alles restjes worden voor de productie van het voer uitgebreid gecontroleerd zodat er veilig, hoogwaardig kippenvoer van gemaakt kan worden.

Aan het ontwikkelen van het Kipster kippenvoer is een langdurig proces vooraf gegaan. Het mixen van de juiste resten tot een voedzaam en veilig kippenvoer is verre van eenvoudig en daardoor ook een wereldprimeur. Het voer is zorgvuldig samengesteld door voedingsdeskundigen en bestaat uit 95% restanten en 5% vitamines en mineralen. De CO2-voetafdruk van een kilo Kipster voer is 50% kleiner in vergelijking met ander standaardvoer. De kippen bij Kipster worden ook gevoerd met dit circulaire voer!

Kipster voer

Kipster, de revolutionaire kippenstal

In de kippenstallen van Kipster hebben de kippen alle ruimte om te gaan en staan waar ze willen.

In de stal is een klein bos nagemaakt, omdat kippen van nature bosvogels zijn. Een dak boven hun hoofd geeft beschutting tegen de regen en het natuurlijke licht zorgt voor een natuurlijke omgeving. Daarnaast stroomt er veel verse buitenlucht binnen en kunnen de kippen ook buiten de stal hun pootjes strekken.

Dit alles in combinatie met het voer dat ze krijgen, het Kipster circulair kippenvoer, zorgt ervoor dat alle stallen van Kipster het 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming krijgen. Het is niet voor niets dat de eitjes uit een Kipster kippenstal als eerste ter wereld CO2 neutraal zijn.

Aanbevolen door Dierenbescherming

Onze groene partner Dierenbescherming heeft diervriendelijk leven zeer hoog in het vaandel staan. De Dierenbescherming heeft als doel een wereld te creëren waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn en dat mensen zich daar bewust van zijn en daarnaar handelen. Kipster voer, en de volledige Kipster ideologie past perfect binnen dit plaatje. Met dit duurzame Kipster Kippenvoer geven we de kippen weer de oorspronkelijke taak terug in de keten zoals deze ooit was, namelijk scharrelende kippen die over een erf etensresten van mensen bij elkaar sprokkelen.

Kipster