Kids

Vivara Kids

Kinderen beleven de meest spannende en verrassende avonturen in de natuur. Nieuwsgierig als ze zijn, willen ze alles zelf zien, voelen, ruiken en ervaren. Vivara helpt kinderen graag een stukje op weg en heeft daarom een collectie ontwikkeld met leerzame en leuke producten om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur.

6 veelgestelde vragen over kinderen en tuindieren…

 1. Waarom is het belangrijk voor kinderen om buiten te zijn?

  Kinderen hebben over het algemeen een grote liefde voor avontuur. En waar kan je nou beter avonturen beleven dan gewoon buiten? De natuur is vol schoonheid en afleidingen. Kinderen kunnen zich verwonderen over de kleinste dingen; van een lieveheersbeestje op een blad tot een voetspoor van een konijntje. Van de geur van een dennentak tot een ijverig bijenvolk. Bovendien geldt als kinderen meer tijd in de natuur doorbrengen, ze respect voor het milieu ontwikkelen.

 2. Leent elk seizoen zich om met kinderen naar buiten te gaan?

  Ja, zowel in de lente, zomer, herfst en winter kun je actief erop uit gaan en de natuur ontdekken. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om in de herfst met een vergrootglas in het bos te wandelen en te onderzoeken welke sporen een paddenstoel bevat. Of in het voorjaar je eigen tuin onderzoeken om te kijken welke vogels bezig zijn om een nest te maken.

 3. Hoe krijg je meer dieren in je tuin?

  Het begint allemaal met het diervriendelijk inrichten van je tuin. Veel variatie in beplanting en niet al te netjes, daar houden tuindieren van. Zorg je daarnaast nog voor extra, gevarieerd vogel-, eekhoorn- en egelvoer en nestkastjes, dan geniet je binnen no time van veel verschillende diersoorten. Laat kinderen hierbij helpen. Geef ze bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor het onderhouden van de voederplekken in de tuin; het is een leerzame bezigheid voor ze.

 4. Wat heb je nodig om vogels en andere dieren te bekijken?

  Eigenlijk heb je niks meer nodig dan je ogen en je oren. Ga naar buiten, open je ogen en oren en je zult al veel verschillende vogels zien en horen. Wil je vogels echt van heel dichtbij bekijken, dan is een verrekijker natuurlijk een uitkomst. De Tringa verrekijkers van Vivara zijn aantrekkelijk geprijsd en liggen ook gemakkelijk in een kleinere (kinder) hand. Voor andere dieren als insecten en vlinders biedt een vergrootglas een uitkomst. Kinderen zien dan heel goed hoe prachtig deze kleine diertjes zijn.

 5. Hoe kun je vogels herkennen?

  Elke vogel heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken én geluid. Voor de beginnende kleine vogelaar is een kijkkaart of raamposter met de meest voorkomende tuinvogels een goede start. Wil je nog meer vogels leren herkennen, dan is een vogelgids erg handig. Deze zijn er in alle soorten en maten, ook speciaal geschikt voor kinderen. Helemaal handig is de Tuinvogeltelling-app van Vogelbescherming Nederland met daarin 93 verschillende soorten vogels.

 6. Welke organisaties houden zich bezig met kinderen en de natuur?

  Veel van onze groene partners bieden extra programma's voor kinderen. Zo is er OERRR van Natuurmonumenten, waarmee kinderen helpen de natuur te beschermen. IVN neemt kinderen mee naar buiten en faciliteert pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ouders met opleidingen, lesmaterialen en leermiddelen. Kids kunnen junior lid worden van de Vogelbescherming en ontvangen dan meerdere keren per jaar het spannende magazine Vogels Junior.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • Jaarrond voeren van vogels

  stepheny_vivara door: Stepheny 

  Het voeren van tuinvogels is een leuke, dankbare bezigheid en geeft u bovendien veel kijkplezier. Door de vogels te voorzien van geschikt voer, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopende aantal van veel algemene vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de huismus…

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • 11 tips voor het voeren van vogels in de winter

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  Tip 1: Voer het hele jaar door: Vogels gebruiken het hele jaar veel energie. In de winter om zich op temperatuur te houden. In het voorjaar om te nestelen en om eieren te leggen, daarna om hun territorium te verdedigen en hun jongen groot te brengen…

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • Vogels voeren in de winter!

  stepheny_vivara  door: Stepheny

  Als de dagen korter en kouder worden besteden tuinvogels steeds meer tijd aan het zoeken naar voedsel met een hoge energiewaarde. In deze periode is de behoefte aan calorierijk voer extra groot,Het vet wordt namelijk gedurende de dag opgeslagen. Zo hebben ze tijdens de lange en koude nacht genoeg vetreserves om warm te blijven…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk alle producten voor kinderen

Wij steunen Vogelbescherming Nederland

De meeste producten van Vivara zijn in samenwerking met Vogelbescherming Nederland ontwikkeld. Met uw aankoop steunt u dus de Vogelbescherming. Samen zorgen wij voor een leefbare wereld voor vogels.

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open