Kattenkruid - 14 cm

Kattenkruid - 14 cm
Artikelnummer 80305
Volumekorting
  • Koop 2 + voor € 3,99 p/s en bespaar 20%
€ 4,99

Dit is een prachtige borderplant in combinatie met bijvoorbeeld Salvia's en Echinacea. De hoogte bedraagt 30-50 cm en vraagt een behoorlijk zonnige standplaats. De mooie paarse bloemen van het kattenkruid geuren heerlijk. Insecten zijn veelvuldig te vinden op deze schitterende plant.

Kattenkruid bloeit van juni tot de herfst met violetblauwe bloemen. De kroonbuis is even lang als de kelk. De bloemen zitten in schijnkransen. Snoei de plant na de bloei terug, zo houdt u hem compact. Lift de grote kluiten in het voorjaar en hak ze eventueel in stukken. Zo kunt u hem weer op andere plaatsen in uw tuin uitplanten.

Let op, het gaat hierbij om een grotere pot (14 cm) dan bij onze 8-packs.

Geeft er iets meer vreugde dan een tuin waar zowel mens en dier het naar hun zin hebben? Een tuin waarin dieren de plek hebben om te schuilen, wat kunnen drinken, eten en nestelen is niet alleen goed voor de dieren in de tuin maar ook ontzettend leuk om te zien. De basis van zo’n tuin is een goede variatie aan planten. De planten van Vivara worden verstuurd vanaf ons eigen veld en worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakkingen en een klein slokje water.

Net als in de natuur zijn ook in de tuin insecten erg belangrijk. Lieveheersbeestjes en vliegjes helpen bij de bestrijding van bladluis terwijl bijen en hommels bloemen, kruiden en fruitbomen bestuiven. Solitaire bijen voelen zich thuis in een nectarrijke tuin. U kunt deze bijen extra steunen door bijvoorbeeld een insectenhuis op te hangen in de buurt van de bloemen.

Bloem kleur
Paars
Standplaats
Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte
50 cm
Plantmaanden
Mei, Jun.
Positie in de tuin
Voor
Planten per m2
7
Bloeimaanden
Jun., Jul., Aug.
Grondsoort
Losse grond, Zanderige grond
Diersoort
Bij, Vlinder, Insect
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
14 cm
Wetenschappelijke naam
Nepeta faassenii
Verpakkingseenheid
1