25 en 26 september 2021: het jaarlijkse Egelweekend

Egel

Op 25 en 26 september staat een van onze favoriete tuindieren weer in de spotlight! Dit weekend is namelijk het jaarlijks egelweekend. 

Tijdens dit weekend roept onze groene partners de Zoogdiervereniging en de Jaarrond Tuintelling iedereen op om op pad te gaan en egels te tellen. Dit kan in eigen tuin, maar ook in eigen buurt. Met deze waarnemingen help je de Zoogdiervereniging en Jaarrondtuintelling aan belangrijke data over egels. Met deze informatie kunnen zij de egelpopulatie bijvoorbeeld beter in beeld brengen.

Geen egel in je tuin? Of spot je een buiten je tuin, bijvoorbeeld langs de weg of in een park? Geef dit dan ook door! Deze informatie is ook erg belangrijk. 

Bekijk hoe je mee kan doen hier

Egels in de tuin helpen

De Zoogdiervereniging en Sovon organiseren tellingen en hieruit blijkt dat de egelpopulatie over de periode 1994-2020 matig is afgenomen. De egelpopulatie laat doorgaans een afwisseling van goede en slechte jaren zien. Maar over de gehele periode genomen is helaas een afnemende trend waar te nemen. 

Wil je weten hoe je de egels in jouw tuin kunt helpen? Lees dan een aantal van onze tips om van jouw tuin een waar egelparadijs te maken, of bekijk onze egelproducten.