Inspiratie voor het voorjaar

arjan dwarshuis

Arjan heeft altijd een interessant verhaal

Je hebt vogelfanaten en je hebt Arjan Dwarshuis. Onze maandelijkse blogger neemt je mee op reis door de wondere wereld van vogels. Van het spotten van vogels op Texel tot interessante weetjes over de ijsvogel. Het is niet voor niets dat Arjan het wereldrecord vogel spotten verbrak, hij spotte in een jaar maar liefst 6852 verschillende soorten vogels! Zoveel kennis en ervaring zorgt iedere maand voor een leuk, interessant en boeiend verhaal.

Lees alle blogs van Arjan

Voordelige pakketten met vetvoer

planten

Tijd voor groene vingers!

In de lente en zomer kunnen we weer lekker veel naar buiten en dat betekend ook dat we de tuin een mooie opknapbeurt geven! Een paar mooie rozen, een nieuwe heg of een hele verbouwing, alles is mogelijk dit voorjaar. Van PlanetProof planten die verantwoord geteeld zijn tot heggen en rozen met kale wortels of gewoon een mooi 8-pack met kleurrijke vaste planten. Er is genoeg om jouw tuin een mooie kleur, geur en leven te geven.

Bekijk hier alle planten

vogel

Veel energie in het broedseizoen nodig

Broeden kost ontzettend veel energie! Zeker als de eitjes eenmaal uitkomen hebben de ouders alle extra energie nodig die ze kunnen vinden. Alle jonge vogels hebben dan prioriteit wat eten betreft, de verse insecten krijgen zij eerst te eten. Voor de ouders is het daarom handig als ze in je tuin bijvoorbeeld vetbollen of pinda’s kunnen vinden. Dit geeft hun de mogelijkheid om tussen het voeren van de jongen door snel even een paar hapjes energie te nemen.

Houd vogel fit tijdens het broedseizoen

vogel

Leer meer over de vogels in je tuin

Een koolmees met een kop zo zwart als kool, een roodborst met een hartvormige, rode borst en een koekoek die voortdurend zijn eigen naam roept. Sommige namen van vogels liggen voor de hand, maar andere zijn wat uitdagender. De ene vogel heeft een kort fluitje, terwijl de andere een heel orkest laat horen. Herken jij de vogels in je tuin als je ze ziet of hoort? Wij leren je graag wat bij met onze interactieve vogelkaart.

Kijk hoe laat jouw tuinvogels zingen

nestkast

Elk huisje heeft zijn kruisje

Bij lentekriebels horen broedende vogels. Vanaf maart zijn veel vogels al druk bezig met hun nest en de voorbereidingen van het broedseizoen. Een nestkast geeft vogels de mogelijkheid om op een veilige plek een nestje te bouwen en te broeden. Van houtbeton tot nestkasten van FSC hout, voor iedere vogel is er een perfecte oplossing. Daarnaast komt veel vogels het volgende jaar weer terug voor een nieuwe broedperiode, zo kan je ieder jaar opnieuw genieten van een startend gezinnetje in je nestkast!

Vogelhuisjes bekijken

Houtbetonnen nestkasten

Houten nestkasten

winkel

Kom gezellig langs in onze winkel?

Open van maandag t/m zaterdag

Bezoek natuurbelevingscentrum