Over onze voedersystemen

Voedersilo

Het juiste voedersysteem

Heeft u het voer gekozen, dan kunt u heel eenvoudig het juiste voedersysteem kiezen. U hoeft zich alleen maar af te vragen: welke vogelsoorten heb ik al in mijn tuin en welke zou ik graag aantrekken? Voor onder andere mezen en groenlingen is een voedersilo of voederhuis het meest geschikt. Voor grondvogels als mussen, roodborsten en merels neemt u een voedertafel. Vivara heeft een uitgebreid assortiment voedersystemen, variërend in stijl en grootte. U vindt dus altijd iets dat bij uw tuin en uw wensen past. Uit onderzoek is gebleken dat vogels zich het prettigst voelen op een grotere voederplaats met meerdere voedersystemen bij elkaar, het liefst op een hangend systeem. Zo kunnen er meerdere vogels tegelijk op de uitkijk staan voor bijvoorbeeld sperwers en andere roofdieren. Als uw tuin hiervoor groot genoeg is, raden wij dit ook zeker aan. Alle voedersystemen van Vivara zijn ontwikkeld in samenwerking met ornithologen (vogeldeskundigen). U kunt er dus van uit gaan dat ze perfect aansluiten op alle behoeften van de vogels.

De ideale plek om vogels te voeren

Vogels houden van een rustige plek om te eten. Dicht bij beschutting, niet al te dicht bij mensen. De ideale voederplek biedt goed uitzicht op de omgeving, maar tegelijkertijd een plant of struik waar ze snel in kunnen vluchten bij onraad. Zo voelen vogels zich op hun gemak en kunnen ze ongestoord eten. Groenlingen en goudvinken daarentegen hebben juist de voorkeur voor een open voederplek.

Een handig hulpmiddel voor het creëren van een voederplek is een ophang- of paalsysteem.

Bekijk al onze ophang- en paalsystemen.

Voorzichtig met katten

Heeft u zelf een kat of komen er veel katten in uw tuin, dan is de ideale locatie voor uw voedersilo een plek waar geen laaggroeiende planten of struiken staan onder de silo. Dit verkleint de kans op een ‘hinderlaag’ en zo kunnen grondvogels het voer dat uit de voedersilo is gevallen rustig opeten van de grond. Bind uw kat eventueel een belletje om.

Handige indeling

Op deze site staat bij elke voedersysteem vermeld welk voer erin gebruikt kan worden. Zo weet u in één oogopslag welk voer en welke voedersystemen gecombineerd kunnen worden.

Bekijk al onze voedersystemen