Insecten & Vlinders

Insecten en vlinders

Insecten zijn absoluut onmisbaar in de natuur!

Lieveheersbeestjes en gaasvliegen helpen de strijd tegen luizen te winnen en bijen zijn behulpzaam bij de bestuiving van bijvoorbeeld planten, kruiden en fruitbomen. Door intensieve landbouw, het verwijderen van heggen en het verdwijnen van heideterreinen, is het aantal bijen drastisch verminderd. Bijen zijn onmisbaar voor een goede bestuiving van bomen, planten, fruit en groente. Door ze een nestplaats te bieden, helpt u ze van daaruit hun nuttige werk te doen. Onze bijennesten trekken voornamelijk de rode metselbijen aan, een niet-stekende bijensoort die ongevaarlijk is voor kinderen en huisdieren.

Bekijk al onze insectenhotels  


Vlinders zijn net vliegende schilderijen. De groei van rupsen, de metamorfose van pop naar vlinder en het vrolijke gefladder: als u gebieden ‘vlindervriendelijk’ maakt is dit allemaal van dichtbij te zien. U draagt ook bij aan de instandhouding van verschillende vlindersoorten én u kunt volop genieten van hun schitterende kleurenpracht. Vivara werkt samen met de vlinderstichting; deze landelijke natuurbeschermingsorganisatie met ruim 5.500 donateurs en meer dan 1500 vrijwilligers zet zich in voor het behoud en herstel van de vlinders en libellen in Nederland en Europa. Belangrijk werk, dat door Vivara ook financieel ondersteund wordt.

Door gebieden vlindervriendelijk in te richten helpt u de populatie in stand te houden.Veel vlinder- en libellensoorten balanceren namelijk op de rand van het uitsterven. Met z’n allen kunnen we een bijdrage leveren aan een vlindervriendelijke omgeving. Bekijk hier al onze vlinderkasten en vlinderstruiken.

Lees hier waar u het insectenhuisje het beste kunt ophangen.