Feestelijk wintervoer: zelfgemaakt

Cupcakes voor vogels

Ingrediënten

  • 30g Ongezouten rundvet of ongezouten frituurvet
  • 90g Pindacakemix van Vivara
  • Decoratie: naar eigen wens met zonnebloempitten, gedroogde meelwormen, rozijnen ect.

Bereidingswijze

  • Smelt het vet in een steelpan.
  • Meng het gesmolten vet met de pindacakemix.
  • Giet het mengsel in de cupcakevorm. Laat de cupcake iets afkoelen voordat u met garneren begint.
  • Ideeën voor de garnering zijn: een laagje zwarte zonnebloempitten, gedroogde of olie verrijkte meelwormen, gedroogd fruit of bessen uit de tuin.
  • Laat het mengsel in de koelkast afkoelen en stollen.

Tip: Steek een touwtje of lint in de cupcake tijdens het bereiden. Zo hangt u hem sneller en gemakkelijker op.

Let op! Garneer alleen met gehakte pinda’s, in hele pinda’s kunnen vogels stikken.

Ingrediënten:

(Klik op de foto’s om direct naar het product te gaan)


Vogeltaart

Ingrediënten

U kunt de vogeltaart naar eigen inzicht samenstellen, belangrijk is dat u aan het einde een taartvorm heeft.

Voor onze Vivara vogeltaart hebben we het volgende gebruikt:

Bereidingswijze

Neem de verschillende producten uit de verpakking en bouw er een taartvorm van:

  • De basis zijn de drie 1000 ml pindacakes.
  • Leg de sneeuwvlok op de pindacakes.
  • Zet de 500 ml pindacake op de sneeuwvlok.
  • Plaats de vetbollen en de zonnebloempitten (of ander strooi- of voedertafelmix) om de basis van de taart.
  • Decoreer het geheel met gedroogde bessen of vruchten.

Ingrediënten:

(Klik op de foto’s om direct naar het product te gaan)