5 Tips voor een balkon vol vogels

Sfeer balkon

Het is najaar en de winter is in aantocht: niet per se de tijd om op uw balkon of in uw (stads)tuin te zitten. Maar uw tuinvogels kunnen niet naar binnen vluchten. Gelukkig is zelfs een kleine stadstuin of balkon met een paar kleine ingrepen vogelvriendelijk te maken. Om het vogelvriendelijk inrichten van uw balkon eenvoudiger te maken hebben wij een aantal tips op een rij gezet: zo verandert uw balkon in een handomdraai in een balkon vol vogels!

Bekijk al onze producten voor op het balkon  

Tip 1: Kwalitatief hoogwaardig voer

Doordat er minder natuurlijk groen aanwezig is, verdwijnen ook natuurlijke voedselbronnen voor vogels. Zeker in de herfst en winter maken vogels dankbaar gebruik van het voer dat u op uw balkon of in uw stadstuin aanbiedt. Voer van Vivara is aanbevolen door Vogelbescherming Nederland en het beste dat u vogels kunt bieden: de vogels zullen dan ook blijven terugkomen! Denk vooral aan voer met hoge energiewaarde: bijvoorbeeld zonnenbloemkernen of vogelpindakaas.

Tip 2: Verantwoorde voedersystemen

Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte op een balkon heeft Vivara het Advanced paalsysteem ontwikkeld. Diverse voedersystemen zijn ook met zuignappen verkrijgbaar, zodat ze aan het raam te bevestigen zijn. Deze zijn allemaal geschikt om op een balkon of in een kleine stadstuin te gebruiken. Maar ook een leuke pindakaaspothouder zoals hieronder misstaat niet op uw balkon.

Tip 3: Schuilmogelijkheid

Typische stadsvogels als huismussen, maar ook roodborstjes en mezen weten de weg naar uw balkon te vinden. Bied deze vogels schuilmogelijkheid door een nestkast op te hangen. In het najaar schuilen ze hier ('s nachts) in tegen het barre weer. Bovendien raken ze alvastgewend aan de nestkast. Zo is de kans op nestjes in het voorjaar groter. Want in het voorjaar is er niets leuker dan jonge vogeltjes geboren zien worden op uw eigen balkon.

Tip 4: Vers water

Naast voedsel en onderdak is ook water essentieel voor de vogels. Ze hebben net als ons elke dag water nodig. Niet alleen om te drinken, maar ook om te badderen. Het is belangrijk dat het water schoon is en regelmatig wordt ververst. Ook in de winter kunt u het water gewoon laten staan. Als het vriest is het voor vogels vaak lastig om voldoende drink- en badwater te vinden.

Tip 5: Profiteer van onze aanbiedingen

Wilt u uw balkon klaar maken voor het najaar en de winter? Kijk dan eens naar onze speciale aanbiedingen om uw balkon voordelig om te toveren tot vogelparadijs.

Wat kunt u nog meer doen

Wilt u helemaal een diervriendelijke balkon? Dan kunt u het aanvullen met bijvoorbeeld een vlinderhuisje, voederhuisje voor eekhoorns, vleermuizenkast of insectenhotel.

Kortom, hoe klein uw balkon of tuin ook is, u kunt altijd de natuur naar u toe halen!

Bekijk al onze producten voor op het balkon