Ijzerhard - 14 cm

Vlinder
Ijzerhard - 14 cm
Artikelnummer 80275
Volumekorting
  • Koop 2 + voor € 3,99 p/s en bespaar 20%
€ 4,99

De naam IJzerhard heeft te maken met de tamelijk harde stengel, die maar moeilijk af te snijden is. Een groep geeft het mooiste effect: voorbijgangers blijven staan om ernaar te kijken en bijen en vlinders zullen af en aan vliegen. Let op, het gaat hierbij om een pot van 14 cm, deze ijzerhard is ook verkrijgbaar in een pot van 9 cm of 8-pack.

Aanbevolen door De Vlinderstichting!

Geeft er iets meer vreugde dan een tuin waar zowel mens en dier het naar hun zin hebben? Een tuin waarin dieren de plek hebben om te schuilen, wat kunnen drinken, eten en nestelen is niet alleen goed voor de dieren in de tuin maar ook ontzettend leuk om te zien. De basis van zo’n tuin is een goede variatie aan planten. De planten van Vivara worden verstuurd vanaf ons eigen veld en worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakkingen en een klein slokje water.

Net als in de natuur zijn ook in de tuin insecten erg belangrijk. Lieveheersbeestjes en vliegjes helpen bij de bestrijding van bladluis terwijl bijen en hommels bloemen, kruiden en fruitbomen bestuiven. Solitaire bijen voelen zich thuis in een nectarrijke tuin. U kunt deze bijen extra steunen door bijvoorbeeld een insectenhuis op te hangen in de buurt van de bloemen.

Bloem kleur
Violet
Standplaats
Zon
Maximale hoogte
140 cm
Plantmaanden
Mei, Jun., Jul., Aug., Sep.
Positie in de tuin
Voor
Planten per m2
6
Bloeimaanden
Jul., Aug., Sep., Okt.
Grondsoort
Alle grondsoorten
Diersoort
Vogels, Bij, Vlinder
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
14 cm
Wetenschappelijke naam
Verbena bonariensis
Verpakkingseenheid
1