IB VL 02 Inbouwsteen Vleermuizen

IB VL 02 Inbouwsteen Vleermuizen

Artikelnummer: 91474

€ 24,95
Add to Wishlist

De vleermuis spouwsteen moet worden toegepast in combinatie met de inbouwsteen voor vleermuizen (910136) bij nieuwbouw of renovatie. De spouwsteen is door het wegnemen van de verbindingsstukken te schakelen aan de inbouwsteen. Hierdoor wordt er een grotere binnenruimte gecreëerd voor de vleermuizen. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug.

Lees meer

Omschrijving

Deze inbouwsteen is ideaal voor vleermuizen, welke soort gebruik maakt van de inbouwsteen is afhankelijk van het gebied waar de inbouwsteen wordt toegepast en welke soorten daar al voorkomen. Bij toepassing van één steen per locatie (altijd in combinatie met de inbouwsteen IB VL 01) kan de inbouwsteen gebruikt worden als schuilplaats voor één of enkele exemplaren of als paarplek. De inbouwsteen is ook geschikt als kraamverblijf, hiervoor moeten wel meerdere stenen aan elkaar geschakeld worden zodat er een grotere ruimte ontstaat. Bij vleermuizen geldt, hoe meer ruimte ze ter beschikking krijgen hoe beter! Dus ook als schuilplek. Soorten die gebruik maken van de inbouwsteen zijn: gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, laatvlieger en de tweekleurige vleermuis.

Plaatsing

De vleermuis spouwsteen moet worden toegepast in combinatie met de inbouwsteen voor vleermuizen (91013) bij nieuwbouw of renovatie. De spouwsteen is door het wegnemen van de verbindingsstukken te schakelen aan de inbouwsteen. Hierdoor wordt er een grotere binnenruimte gecreëerd voor de vleermuizen. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug.

De inbouwstenen kunnen geschakeld toegepast worden. Hiervoor kan men links, rechts of boven het houten deel wegnemen. Verwijder voordat de spouwsteen geplaatst wordt eerst de desbetreffende houten toegangsluikjes bij zowel de spouwsteen als de inbouwsteen 91013. De vleermuizen kunnen op deze manier van de ene naar de andere steen kruipen. Hierdoor ontstaat er dus eigenlijk een grote vleermuiskast in de spouw.

De inbouwsteen kan op iedere windrichting worden toegepast met een voorkeur voor de zuidelijke kant. Plaats de inbouwsteen zo hoog mogelijk in de gevel maar minimaal op 2,5 meter. De aanvliegroute naar de kast vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonwering of iets dergelijks boven de inbouwsteen. Waar vleermuizen zitten kan men uitwerpselen vinden. De inbouwstenen dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen. De plek van de inbouwsteen mag niet fel verlicht worden dus geen verlichting boven de inbouwsteen plaatsen.

Onderhoud

Er is geen onderhoud mogelijk voor deze inbouwsteen aangezien deze in de spouwmuur verwerkt zit.

Bent u als bedrijf of overheid op zoek naar professionele natuurbeschermingsproducten (in groter aantal)? Laat uw gegevens achter op Vivara Pro voor een advies op maat.

Kleur Grijs
Invliegopening Specifiek
Breedte 22 cm
Hoogte 50 cm
Diepte 6 m
Gewicht 3.5 kg
Materiaal Hout, Houtbeton
Dier Vleermuis

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten

Deze site maakt gebruik van cookies. Het eerste type wordt geclassificeerd als 'essentieel' (ze maken uw browse- en aankoopervaring eenvoudiger). Het tweede en derde type zijn niet essentieel maar laten ons wel beter begrijpen hoe we onze service aan u kunnen verbeteren. Als u wilt doorgaan met het gebruik van deze website, geeft u hieronder uw voorkeuren aan. Meer informatie over beide typen is hier beschikbaar.