IB MU 01 Inbouwsteen Mussen

IB MU 01 Inbouwsteen Mussen

Artikelnummer: 90746

€ 27,95
Add to Wishlist

De mussen inbouwsteen is ideaal als broedplaats voor huismussen. Maar ook ringmussen en mezen maken gebruik van deze inbouwsteen.

Lees meer

Omschrijving

De mussen inbouwsteen is ideaal als broedplaats voor huismussen. Maar ook ringmussen en mezen maken gebruik van deze inbouwsteen. De inbouwsteen heeft 2 nestkamers. Huismussen kunnen in kolonies broeden. Het plaatsen van meerdere inbouwstenen bij elkaar is dus mogelijk.

Plaatsing

De inbouwsteen voor mussen kan worden toegepast bij nieuwbouw of renovatie. De hoogte van de inbouwsteen is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (3 lagen hoog). De voorzijde van de inbouwsteen wordt gelijk met de voorzijde van de gevel geplaatst. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug. Plaats de inbouwsteen bij voorkeur in de noord of oostkant gevel. Nooit op het zuidwesten in verband met regeninslag.

Minimale inbouwhoogte is 3 meter. Waar mogelijk dicht tegen de dakrand of goot inbouwen. Plaats meerdere inbouwstenen met een minimale onderlinge afstand van 40 cm. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

Indien de inbouwsteen gemakkelijk bereikbaar is kan een nest na het broedseizoen verwijderd worden. U kunt het voorfront eraf halen door de schroefhaak aan de voorzijde 180 graden te draaien. Schoonmaak van de nestkast is echter niet noodzakelijk. Verder is er geen onderhoud nodig voor deze inbouwsteen.

Bent u als bedrijf of overheid op zoek naar professionele natuurbeschermingsproducten (in groter aantal)? Laat uw gegevens achter op Vivara Pro voor een advies op maat.

Kleur Grijs
Invliegopening Ovaal
Breedte 44 cm
Hoogte 17 cm
Diepte 16 cm
Gewicht 8 kg
Vogelsoort Pimpelmees, Koolmees, Zwarte mees, Kuifmees, Ringmus, Huismus

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten

Deze site maakt gebruik van cookies. Het eerste type wordt geclassificeerd als 'essentieel' (ze maken uw browse- en aankoopervaring eenvoudiger). Het tweede en derde type zijn niet essentieel maar laten ons wel beter begrijpen hoe we onze service aan u kunnen verbeteren. Als u wilt doorgaan met het gebruik van deze website, geeft u hieronder uw voorkeuren aan. Meer informatie over beide typen is hier beschikbaar.