heggen

Heggen en haagplanten voor meer leven in je tuin

Een groene heg is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van de taxus tot de groene beuk, een heg is tegenwoordig een must!

Onze heggen komen van eigen veld waardoor wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Dagelijks worden de heggen geïnspecteerd, verpakt en verzonden. Onze groene partners zoals Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt raden onze heggen aan. Wij als mensen krijgen privacy van een mooie groene heg terwijl vogels en andere tuindieren er eten vinden, in kunnen schuilen en in kunnen slapen. Een win-win voor mens en dier! En het grootste voordeel, ze zijn goedkoper dan heggen in pot of met kluit.

Kale wortel heggen

Ze zien er misschien een beetje vreemd uit maar de groeien als de beste. Heggen met kale wortel hebben een hoogte van ongeveer 40 cm en hebben geen bladeren. We bewaren ze in een koeling zodat deze planten in rust blijven. Wanneer je ze in de grond zet beginnen ze zeer snel met groeien. Binnen een paar jaar kan je dan genieten van een haag voor bladeren en leven. Het grote voordeel van de kale wortel? Deze planten zijn extra voordelig!

Heggen met kale wortels

De groene beuk

Planten kan het jaarrond zolang de bodem niet bevroren is. Bij een formaat van 80-100 cm heb je 5 planten per strekkende meter nodig, voor het formaat 125-150 cm heb je 4 planten per strekkende meter nodig. Wanneer de heg op een plek staat met veel wind is het aan te raden paaltjes tussen de planten te zetten met een draad via waar de heg geleid kan worden.

De groene beuk is verkrijgbaar in een pot van 5 liter (80-100 cm) en een pot van 7,5 liter (125-150 cm). Voor meer informatie over de groene beuk kan je hier terecht, het onderhoud van een beukenhaag leggen we je hier graag uit.

Groene beuk heggen

De rode beuk

Planten kan het jaarrond, bij een formaat van 80-100 cm heb je 5 planten per strekkende meter nodig, voor het formaat 125-150 cm heb je 4 planten per strekkende meter nodig. Wanneer de heg op een plek staat met veel wind is het aan te raden paaltjes tussen de planten te zetten met een draad via waar de heg geleid kan worden.

De rode beuk is verkrijgbaar in een pot van 5 liter (80-100 cm) en een pot van 7,5 liter (125-150 cm). Voor meer informatie over de rode beuk kan je hier terecht, het onderhoud van een beukenhaag leggen we je hier graag uit.

Rode beuk heggen

De ligusterhaag

Planten kan het jaarrond, voor een maat van 80-100 cm heb je 5 planten per strekkende meter nodig. Met de maat 100-125 cm heb je 4 planten per strekkende meter nodig. Planten worden geleverd in een pot met aarde, hierdoor groeien wortels over het algemeen zeer snel aan. Zolang de grond niet bevroren is kan de liguster het hele jaar worden aangeplant.

De liguster is verkrijgbaar in een pot van 9 cm (8-pack voor 1,25 meter), 5 liter (80-100 cm) en een pot van 7,5 liter (125-150 cm). Voor meer informatie over de liguster kan je hier terecht, het onderhoud van een ligusterhaag leggen we je hier graag uit.

Liguster heggen

De taxus

Het planten het jaarrond. Bij een hoogte van 50-60 cm heb je 5 stuks per strekkende meter nodig terwijl je bij een hoogte van 120-140 cm maar 3 stuks per strekkende meter nodig hebt.

De planten van 50-60 cm zitten in een pot van 2 liter en de 120-140 cm taxus heeft een kluit. Voor wie snel het jaarrond een groene heg wil is de Taxus de beste optie! Meer weten over de taxus? Klik dan hier.

Taxus Baccata varianten

Meer informatie over de heggen?

We leggen het graag uit op één van de onderstaande pagina's. Hier gaan we bijvoorbeeld dieper in op de verzorging van de heggen.