Eendenkorf rond

Eendenkorf rond

Artikelnummer: 90912

€ 24,99
Add to Wishlist

De eendenkorven van Vivara, in samenwerking met de Eendenkooi Stichting ontwikkeld, zijn een ideale schuil- en broedmogelijkheid voor wilde eenden, parkeenden en waterhoentjes. Tijdens het broedseizoen in het voorjaar worden deze zeer graag aangenomen, mits goed aangebracht aan de waterkant op een sterke boomtak of met speciale steunen.

Bovendien verrijken deze optisch mooie en met de hand gevlochten wilgentenen eendenkorven iedere tuin met vijver gegarandeerd. Vivara biedt deze eendenkorven in 2 varianten aan: Rond en Lang.

Lees meer

De ronde eendenkorf is kruislings gevlochten en iets boller van model dan de lange eendenkorf. Verder is de ronde iets korter van hals.
Een korf gevuld met een laagje oud hooi geeft eenden een prima nestgelegenheid. De eendenkorven rond 1 maart plaatsen op een rustige plaats ongeveer 80 cm boven het water op twee kruiselings geplaatste wilgenstokken of in een boom en haal hem 1 juli weer binnen zodat hij langer mee gaat. De broedkorven worden op kruislings geplaatste stokken (niet meegeleverd) gemonteerd. Dit kan aan de oever van het water (vijver) of gewoon midden in het water. Belangrijk is dat de stokken stevig in de bodem worden gedrukt! De manden kunnen het beste met trekbandjes (niet meegeleverd) vast gemaakt worden aan de stokken. Plaats de korven ongeveer 20 meter uit elkaar.

Vooral wilde eend en parkeend maken gebruik van de korven. Ook is het mogelijk dat er een waterhoen, holenduif of steenuil in uw broedkorf komt .

Eendenkorf lang (90 x 30 cm) Eendenkorf rond (84 x 32 cm)

Bent u als bedrijf of overheid op zoek naar professionele natuurbeschermingsproducten (in groter aantal)? Laat uw gegevens achter op Vivara Pro voor een advies op maat.

Kleur Bruin
Invliegopening Specifiek
Breedte 30cm
Diepte 85cm
Materiaal Hout

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van Thuiswinkel Waarborg

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten