Eekhoorn

Alles wat u moet weten over de eekhoorn?

De eekhoorn houdt geen winterslaap. Ze zijn in de herfst dus druk bezig met het aanleggen van een wintervoorraad. Het is dus van groot belang dat de eekhoorn voldoende voedsel kan vinden om de winter door te komen.

Help de eekhoorn een handje met een voeder- of slaapplaats.

Welke soorten eekhoornproducten zijn er?

Bij Vivara hebben we verschillende producten voor eekhoorns! Maak een keuze uit een van de drie onderstaande soorten.

Geef eekhoorns een eet- en slaapplaats!

eekhoorn voederhuizen

Eekhoorn voederhuizen

Biedt het voor makkelijk aan

Bekijk alle voederhuizen
eekhoornvoer

Eekhoornvoer

Alleen de lekkerste nootjes voor onze eekhoorns

Bekijk al het eekhoornvoer
alles voor de eekhoorns

Alles voor de eekhoorns

Van huis tot voedersysteem en voer

Bekijk alles voor eekhoorns

5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER EEKHOORNS…

 1. Wat eten eekhoorns?

  Eekhoorns hebben een gevarieerd dieet. Ze eten voornamelijk plantaardig voedsel zoals noten, eikels en paddenstoelen. Ze kunnen ook dierlijk voedsel eten zoals vogeleieren jonge vogels en insecten. Je kan de eekhoorns bijvoeren met een van onze voedermixen.

 2. Waar moet ik op letten bij het ophangen van een eekhoornvoederhuis?

  Het eekhoornvoederhuis moet minstens op 2 meter hoogte opgehangen worden. Zo zijn de eekhoorns geen gemakkelijke prooi voor katten.

 3. Houden eekhoorns een winterslaap?

  Nee, eekhoorns houden geen winterslaap. De eekhoorns doen het wel rustiger aan en brengen meer tijd door in hun nest. Ze eten extra veel in de herfst om reserves op te bouwen. Ook leggen ze in de herfst een wintervoorraad aan. Ze verstoppen nootjes op verschillende plaatsen zoals onder de grond en in boomholtes. Per verstopplek worden er slechts 2 tot 4 noten verstopt.

 4. Hoe huisvesten eekhoorns zich?

  De eekhoorn bouwt zijn nest in holle bomen, takkennesten of spelonken. Wanneer een eekhoorn geen holle boom kan vinden zal hij zelf een nest bouwen in de boom. Het is een bolvormig nest met een doorsnede van 30 tot 50 cm. Eekhoorns hebben naast een hoofdnest ook nog vijf of zes kleinere reservenesten.

 5. Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een eekhoorn woonhuis?

  Het eekhoorn woonhuis moet zo hoog mogelijk opgehangen worden, minimaal op 4 meter hoogte. Zorg ervoor dat de ingang niet naar het zuidwesten of het westen hangt, zodat het niet in het woonhuis kan regenen.

Eekhoorn producten