Eekhoorn

Alles wat u moet weten over de eekhoorn?

De eekhoorn houdt geen winterslaap. Ze zijn in de herfst dus druk bezig met het aanleggen van een wintervoorraad. Het is dus van groot belang dat de eekhoorn voldoende voedsel kan vinden om de winter door te komen.

Help de eekhoorn een handje met een voeder- of slaapplaats

5 veelgestelde vragen over eekhoorns…

 1. Wat eten eekhoorns?

  Eekhoorns hebben een gevarieerd dieet. Ze eten voornamelijk plantaardig voedsel zoals noten, eikels en paddenstoelen. Ze kunnen ook dierlijk voedsel eten zoals vogeleieren jonge vogels en insecten. Je kan de eekhoorns bijvoeren met een van onze voedermixen.

 2. Waar moet ik op letten bij het ophangen van een eekhoornvoederhuis?

  Het eekhoornvoederhuis moet minstens op 2 meter hoogte opgehangen worden. Zo zijn de eekhoorns geen gemakkelijke prooi voor katten.

 3. Houden eekhoorns een winterslaap?

  Nee, eekhoorns houden geen winterslaap. De eekhoorns doen het wel rustiger aan en brengen meer tijd door in hun nest. Ze eten extra veel in de herfst om reserves op te bouwen. Ook leggen ze in de herfst een wintervoorraad aan. Ze verstoppen nootjes op verschillende plaatsen zoals onder de grond en in boomholtes. Per verstopplek worden er slechts 2 tot 4 noten verstopt

 4. Hoe huisvesten eekhoorns zich?

  De eekhoorn bouwt zijn nest in holle bomen, takkennesten of spelonken. Wanneer een eekhoorn geen holle boom kan vinden zal hij zelf een nest bouwen in de boom. Het is een bolvormig nest met een doorsnede van 30 tot 50 cm. Eekhoorns hebben naast een hoofdnest ook nog vijf of zes kleinere reservenesten

 5. Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een eekhoorn woonhuis?

  Het eekhoorn woonhuis moet zo hoog mogelijk opgehangen worden, minimaal op 4 meter hoogte. Zorg ervoor dat de ingang niet naar het zuidwesten of het westen hangt, zodat het niet in het woonhuis kan regenen.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • De eekhoorn!

  stepheny_vivara door: Stepheny 

  De eekhoorn (Sciurus vulgaris) is te herkennen aan zijn rode of donkerbruine vacht en pluimstaart. De buik heeft een witte vacht en de ogen zijn groot. De wintervacht is donkerder en grijzer dan de zomervacht. De oren hebben pluimpjes. De 4 tenen aan de voorpoten en de 5 tenen aan de achterpoten hebben scherpe nagels…

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • Eekhoornopvang Nederland

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  Vivara werkt nauw samen met de Eekhoornopvang Nederland. Samen ontwikkelen we producten als voer, voederhuizen en woonhuizen voor eekhoorns.

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • Wat eet een Eekhoorn?

  stepheny_vivara  door: Stepheny

  Eekhoorns zijn omnivoren. Dat betekent dat hun ze zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten. De eekhoorn voedt zich voornamelijk met boomzaden zoals eikels, noten en kegels van naaldbomen. Ook eten ze knoppen, bladeren, bessen paddestoelen, rupsen, vogeleieren en zelfs jonge vogels. De eekhoorn eet dagelijks vijf procent van zijn lichaamsgewicht aan voedsel…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk alle eekhoornproducten

Wij steunen Eekhoornopvang Nederland

De meeste producten voor eekhoorns van Vivara zijn in samenwerking met Eekhoornopvang Nederland ontwikkeld. Met uw aankoop steunt u dus de Eekhoornopvang. Samen zorgen wij voor een leefbare wereld voor eekhoorns.

"Help de eekhoorns in uw tuin met de producten van Vivara"

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open