Roodborstje op een tak

Geef de liefde voor de natuur als cadeau

Met duurzame cadeaus maakt je niet alleen je dierbaren blij, maar ook de natuur.

Cadeaus voor balkoneigenaren

Cadeaus voor balkoneigenaren

Geen tuin? Geen probleem. Er zijn ook leuke cadeau-ideeën voor vogelvoer voor balkoneigenaren

Ontdek nu
Cadeaus voor kinderen

Cadeaus voor kinderen

Leuke cadeau-ideeën om kinderen enthousiast te maken voor de natuur

Ontdek nu
Mokkenset Myrte
€ 24,99 € 29,95 Deze aanbieding is geldig vanaf 13.10.2022


Het perfecte kerstcadeau bestaat niet? Nou, ja! Met onze natuurbeschermingsproducten zit je altijd goed! Onze natuur en ons milieu geven ons zoveel en wij willen deze kerst veel teruggeven. Met een cadeau van Vivara laat je niet alleen zien dat een speciaal persoon je zeer dierbaar is, maar geef je ook een voorbeeld van jouw actieve deelname aan natuurbehoud en laat je zien hoe belangrijk de omgeving voor je is. Bovendien kun je jouw dierbaren geschenken geven die hen het hele jaar door zullen inspireren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nestkastje dat vogels in de herfst en winter een warme slaapplaats biedt en in het voorjaar een geschikte nestplaats?

Geef deze kerst iets terug aan onze natuur!

Met onze hoogwaardige natuurbeschermingsproducten betover je niet alleen jouw dierbaren, maar doe je ook iets goeds voor het milieu. Als je echter nog steeds een beetje verdwaald bent in de zoektocht naar de juiste cadeaus, raden wij je aan onze cadeaugids te bekijken. Hier vind je inspiratie en ideeën om je te helpen bij het kiezen van jouw kerstcadeaus. We hebben precies wat je nodig hebt voor elk budget. Trouwens, je mag jezelf wel een cadeautje geven, je hebt het verdiend. En je tuindieren ook. Wij wensen je veel plezier bij het bladeren en hopen dat je deze kerst iets teruggeeft aan de natuur!Het vinden van voldoende voedsel en een beschutting, zoals een nestkastje, kunnen voor grote problemen zorgen voor onze inheemse tuindieren in het koude seizoen. Elke vogelsoort heeft echter specifieke voorkeuren als het op foerageren aankomt, dus als je jouw tuinvogels een hele snackbar met verschillende voedselkeuzes wilt aanbieden, is ons paalsysteem de perfecte keuze. Hier is veel ruimte om verschillende voedersystemen en voedersoorten op te hangen. Vetbollen, energieblokken, pindasilo’s en nog heel veel meer, kunnen hier allemaal gemakkelijk in één. Het mooiste is dat je voor dit speciale paalsysteem niet eens een eigen tuin nodig hebt, want het kan ook op het balkon worden opgezet.

Piep, piep, piep: Ik ben vooral dol op mijn nieuwe nestkastje!

Elke vogelsoort heeft ook zijn voorkeuren voor de nestkasten. Afhankelijk van de nestkast varieert bijvoorbeeld de grootte van de invliegopening, waardoor de nestkast aantrekkelijk is voor één of meer specifieke vogelsoorten. Voor andere vogelsoorten is deze nestkast echter niet geschikt. Om het juiste model voor de vogels in jouw tuin te vinden, is het belangrijk te weten welke vogelsoort in jouw tuin overheerst. Als je dit eenmaal weet, kun je eenvoudigweg onze gids over het onderwerp ingangsopeningen bekijken.Natuurwaarneming is in de eerste plaats een ontspannende hobby, maar tegelijkertijd ook heel spannend, omdat er in onze lokale natuur zoveel interessante ontdekkingen op je wachten. Natuurlijk heb je daarvoor de juiste apparatuur nodig. Een verrekijker maakt het veel gemakkelijker om dingen op afstand te observeren. Bovendien is niet alles met het blote oog te zien. Een verrekijker vergroot jouw kansen op een spectaculaire natuurobservatie, die je gegarandeerd nog nooit hebt meegemaakt. Wij hebben verschillende verrekijkers in ons assortiment. Je vindt zowel instapmodellen als speciale modellen van hoge kwaliteit die een aanvulling vormen op jouw professionele apparatuur.

Een uitstapje in de natuur kan je tot rust brengen.

Als je jouw eigen uitrusting nog verder wilt uitbreiden, moet je zeker een zoekboek bij je hebben op jouw ontdekkingstocht. Het zal je helpen om jouw kennis van onze inheemse biodiversiteit uit te breiden en precies te kunnen benoemen welk wild dier u bekijkt. Of je maakt je de kennis eerst eigen en test jezelf dan op een uitgebreide expeditie door bossen, parken of je eigen tuin. En wat is er mooier dan je theoretische kennis in de praktijk te brengen? Boeken zijn trouwens altijd een prachtig cadeau-idee voor Sinterklaas en Kerstmis.