Rozen met kale wortels

Waarom rozen met kale wortel perfect zijn voor jouw tuin!

Rozen met kale wortels zien er misschien een beetje raar uit maar het zal je nog verrassen hoe mooi deze rozen worden. We bewaren deze rozen in een grote koelcel nadat ze er een seizoen van groei op hebben zitten. Hierdoor zitten de rozen vol energie en zijn de helemaal klaar voor explosieve groei wanneer ze eindelijk de grond weer in kunnen. Het grote voordeel is namelijk dat planten met kale wortels hun wortels beter hebben kunnen ontwikkelen dan planten in een pot, hierdoor is de plant ontzettend sterk in zit hij vol energie. Daarnaast zijn rozen met kale wortel ook goedkoper dan rozen in een pot. Uitstekende redenen om deze speciale rozen jouw tuin kleur- en geurrijker te laten maken!

Bekijk alle rozen met kale wortel
Goed voor insecten zoals bijen
Goed voor insecten zoals bijen
()

""Rozen zijn een belangrijke bron van voedsel voor insecten zoals bijen!""

Feiten en fabels over planten met kale wortels

 • Het duurt lang voordat planten met kale wortels groeien
  Fabel! Planten met kale wortel groeien juist ontzettend snel aan wanneer je ze plant. Tijdens het planten moet je er wel voor zorgen dat je ze genoeg water geeft. Graaf een kuil, zet de plant erin en druk de aarde goed aan zodat het goed om de wortels sluit. Geeft ze plant daarna veel water, zo sluit de grond nog beter rond de wortels. Zodra ze een tijdje in de grond staan gaan de planten zeer snel groeien.
 • De kale wortel planten zijn vooral geschikt voor de koude maanden
  Klopt helemaal! De kracht van deze planten zit namelijk in de energie die in de plant zit. De energie komt er alleen goed uit als de wortels in goede conditie blijven en dat gaat alleen in de koudere maanden, dan drogen de wortels namelijk niet uit. Tijdens warme maanden bestaat de kans dat de wortels tijdens transport uitdrogen waardoor de plant kapot kan gaan.
 • Planten in een potje groeien makkelijker dan planten met kale wortel
  Gelukkig niet waar, beide varianten groeien erg goed maar hebben net wat andere eisen. Waar je planten in een potje eigenlijk het hele jaar door kan planten gaat dat met de kale wortel helaas niet. Maar de planten met kale wortels hebben wel sterkere wortels die nooit beperkt zijn door een potje. Beide planten groeien dus goed maar hebben net wat andere eigenschappen.
 • Overleven planten met kale wortels het transport wel
  Jazeker! We hebben nu al onze planten met kale wortels extra ingepakt zodat de wortels in goede conditie blijven. Er zit een klein beetje turfvrije grond omheen waardoor wortels vocht blijven zonder dat de plant gaat groeien. Hierdoor overleeft hij zonder problemen de reis naar jouw tuin.

50% korting op rozen met kale wortels

Rozen in combinatie met insecten en vogels

Als we een paar prachtige rozen in de tuin zetten doen we dat natuurlijk vooral omdat we het zelf mooi vinden. Groene bladeren en prachtige grote kleurrijke bloemen met hun heerlijke geur. Rozen zijn echter ook een uitstekende keuze als je de insecten en vogels in de tuin wil helpen. Voor insecten zoals bijen zijn rozen een perfecte bron van voedsel. Voor vogels kunnen grote rozenstruiken namelijk stekend gebruiken als broedplek of eetplek. De doorns zijn voor vogels geen probleem, daar vliegen ze moeiteloos tussendoor met wat zaadjes in hun snavel. Daarom is het ook heel handig om in de buurt van je rozenstruiken een insectenhuisje of voedersilo te hangen.

Voedersystemen

Bijenhotels

Benieuwd naar onze andere planten?

Naast rozen met kale wortel hebben we nog veel meer planten die je tuin groener, levendiger en kleurrijker kunnen maken. Bijvoorbeeld hagen waar vogels en egels in kunnen schuilen, PlanetProof planten die echt goed zijn voor je tuin en de natuur of zaden waarmee je in een handomdraai je eigen moestuin maakt.

groene partners

Met een aankoop steunen we samen onze groene partners

 • Eekhoornopvang
 • Egelbescherming
 • Natuurmonumenten
 • IVN
 • Ravon
 • Sovon
 • Vogelbescherming
 • Zoogdiervereniging
Samen met onze groene partners gaan we voor een groenere tuin vol leven!

winkel

Kom gezellig langs in onze winkel?

Open van woensdag t/m zaterdag

Bezoek natuurbelevingscentrum