Actie gratis vogelvoederplaatsen voor zorginstellingen groot succes

‘Wij zijn heel blij met deze aangeboden voederplaats, de gasten van de Hospicegroep Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop zullen hier vast veel plezier aan beleven.’

‘Wij zijn hier in het IJsselhuis in Montfoort erg blij met de mooie vogelvoederstandaard die wij vorige week kregen.’

‘De bewoners van zorgcentrum de Boogaert zijn erg blij met de vogelvoederpaal. Wij genieten zowel in de tuin als voor het raam.’

'Wat een leuke verrassing gisteren, bedankt namens de bewoners van De Waalboog voor jullie geweldig mooie pakket.’

Het is slechts een greep uit de vele reacties die we ontvingen van alle zorginstellingen die onlangs een Vivara vogelvoederplaats kregen. Het initiatief, waarbij we met steun van Vogelbescherming Nederland 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices in Nederland gratis voorzagen van een mooie vogelvoederplaats was een groot succes en werd ook door de pers goed opgepakt. Maar liefst 500 instellingen meldden zich vorige maand aan voor de actie. Het was bijna een onmogelijke taak om uit deze hartverwarmende aanmeldingen een keuze te maken, maar uiteindelijk lukte het om 100 instellingen verspreid door het hele land te selecteren. Vervolgens reden medewerkers van Vivara twee weken lang door Nederland om de vogelvoederplaatsen bij de zorginstellingen op te bouwen of af te geven.

Nog steeds krijgen we bedankmailtjes. Dit doet ons goed en sterkt ons in onze overtuiging dat de natuur, en in het bijzonder vogels, in deze vreemde en voor velen moeilijke tijd rust en ontspanning biedt. Wat vinden we het fijn dat we personeel en bewoners van de zwaar getroffen zorgsector een klein beetje hebben kunnen helpen door ze op deze wijze een hart onder de riem te steken. En wat zijn we blij dat er in Nederland ook weer wat meer vogels worden geholpen.

We bedanken iedereen die deze actie mogelijk heeft gemaakt, maar in het bijzonder alle verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, managers, activiteitenbegeleiders, familieleden en vrijwilligers die de moeite hebben genomen om een zorginstelling op te geven voor dit initiatief!

Verzorghuis actie 1 Verzorghuis actie 2 Verzorghuis actie 3