8 Waardevolle bewaartips voor tuinplanten: meteen aan de slag!

Een bericht van Stepheny

Met onze tuinplanten creëert u uw eigen diervriendelijke tuin waarin het goed toeven is voor vogels, insecten en zoogdieren. U heeft de aankoop in huis, en nu? Hieronder leest u er alles over.

Bewaartip 1:

Maak de zakjes met planten open en zet ze op een droge, vorstvrije plaats.

Bewaartip 2:

Bewaar potplanten in een koele, lichte ruimte. Zet ze niet in de volle zon en geef de planten wat water.

Bewaartip 3:

Sommige (fruit)struiken, bomen en coniferen zónder grondkluit zijn verpakt in een kunststof zak. Wanneer u ze niet direct kunt planten, haal dan de verpakking los en zet ze bij voorkeur in een bak met grond. Zo kan de bovenkant ademen..

Bewaartip 4:

Bewaar houtachtige gewassen mét grondkluit (struiken en coniferen) eveneens op een koele, lichte plek voordat ze geplant worden. Let op dat ze niet uitdrogen. Geef ze water of dompel ze in een emmer water.

Bewaartip 5:

De wortels van rozen en sierstruiken zijn zonder kluit, de wortels zijn kaal. Zet na ontvangst in een emmer met water om uitdroging te voorkomen. Kijk op pagina 15 voor meer informatie over rozen en sierstruiken zonder kluit.

Bewaartip 6:

Voor alle planten, struiken en rozen geldt: plant nooit wanneer het vriest! Bewaar ze ook altijd op een vorstvrije plaats.

Bewaartip 7:

Bewaart u uw aankoop langer dan enkele dagen in de buitenlucht? Zorg dan voor extra bescherming voor houtachtige gewassen . Dit kunt u het beste doen door ze op te kuilen: graaf een greppel en leg er schuin planken in. Gebruik de opgegraven grond als steun. Giet water over de wortels en maak de greppel dicht.

Bewaartip 8:

Bewaart u uw gewassen in de schuur of garage? Plaats dan groenblijvende struiken en coniferen op een plek in de schaduw. Laat de wortels ingepakt totdat er daadwerkelijk geplant wordt. Planten zónder kluit of blad kunnen op de grond gelegd worden en worden afgedekt met vochtige doeken of zakken.

Nog meer tips ontvangen?

Laat uw e-mailadres achter en wij sturen u nieuwe tips, acties en meer wanneer deze beschikbaar zijn. Wij versturen niet meer dan 5 e-mails per maand!

Ontvang meer tips!